用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: G6G7
go

今年家教會好唔掂 [複製鏈接]

This year PTA is working hard , do you agreed ?

今年搞跑樓梯,希望我們捐款做甚麽? 上年捐完錢做了甚麼又如何?

回覆:今年家教會好唔掂

其實有乜嘢不滿同問題都好,要反映對PTA 嘅不滿,可直接與PTA 大家商議,或者以意見信件向PTA 提出不滿吖,何須在這裏大數別人的不是呢,你嘅不滿都係想PTA 有所改善啫,咁到底你在這裏話人不是之前,有無用任何方法直接聯絡PTA 表達你嘅不滿呢,如果無的話我覺得對PTA 用心付出過努力嘅義工家長有d 唔公平,其實每個人嘅位置,視野有所不同,希望大家逆地而處去體恤別人吧,再者PTA 不是商業機構,不能以商業服務質數去比較,而且只是100 幾十啫,唔係一萬幾千吖,唔喜歡就唔好比囉,只懂批評,不善建設,對成件事又有何好處呢,大家都係想搞好件事,如果你有不滿何不加入PTA 用你嘅力量造福學校同家長呢? 我都係一名家長,我都係咁啱見到呢個 post 有所感受先up 咁多嘢,如有得罪,請不要价意,請以文明去說服別人

這個平台所是自由發表言論的,當然是合情合理地去運用。大家都知上屆家教會是次次講完就算,無做過,無跟進過任何與學校有關的事項。

話上屆家教會做得唔好,主要問題是“家教會”是有責任反映事實,跟進學校與家長之間的問題,做得唔好,好自然有人會批評。
‹ 上一主題|下一主題