用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 南豐綠茵offer
樓主: aprilmom
go

南豐綠茵offer [複製鏈接]

回覆:南豐綠茵offer

有冇over 100的收到信,結果係點

18x仲未收到信呀

我2xx 未interview

回覆:vvik 的帖子

引用:我2xx+未interview+ +

原帖由 sakbbjaijai 於 13-10-08 發表
我2xx 未interview
我朋友近18x, 在第一面試日11am可以面試,我估他是2月B被安排早面試。你2xx排到近邊,佢近一間學校及天主教回旋處前、你幾月B?

引用:Quote:原帖由+sakbbjaijai+於+13-10-08+發

原帖由 walalala 於 13-10-08 發表
我朋友近18x, 在第一面試日11am可以面試,我估他是2月B被安排早面試。你2xx排到近邊,佢近一間學校及天主教 ...
我排到聖安德肋前面,1月大B

我排10內,女14.5m,928in, am offer
Circle time我女坐左後面,只係遠望老師,無做過乜特別野(我自己都覺得係唔計分,只俾小朋友warn up)
Round2 見老師,我女全程都好緊張,因為老師無咩笑容,食餅ok,積木ok,蘋果橙,老師渣住個橙問我女係乜,我女只懂摵我隻手,因為驚!(我女未識講,但都分到,我開口同老師講我女未識講,但識分識指住!我朋友話我咁樣搶答已經扣左分)跟住老師轉問邊個係蘋果,我女指到,入形狀,我女係我地協助下順利入到,到最後老師問未聽卜

老師問未聽過我女講野,跟住我地叫女講daddy,mommy, 但好細聲
老師應該聽到的!

我諗老師係會明白一個咁細既小朋友唔識係好正常,所以大家唔駛擔心!
我地家長大家盡左力,排隊,已經有面試機會已經好好!好多寄出既form,可能影都無!!
我地已經叫做好彩,呢區暫時無乜大陸人爭pn。。。一講下刪一萬字

未in既,睇我講果d練習下,唔知會唔會考一模一樣野!!當ref la
大家加油!

我仔仔7月B....也是28/9 interview 排19X...but 仲未收到offer....超擔心!

我仔17m, 當日circle time開始前幾次嘗試離開間房,要我同另一個老師拉翻佢入去,到面談時老師問佢識講咩,我話只識講daddy, mom(仲要好心情先講),sit, 奶奶, etc, 其他仲係bb話… 食飯要人餵,未戒片…入形狀都係老師先入一半佢先入到(平日屋企唔肯做),但老師就讚佢食餅叻,佢同我仔講嘢我仔只識O咀,唯獨老師俾個橙佢時大笑左幾聲,可能因為咁老師鍾意啩…所以未in嘅就平常心啦,唔喊已經贏左一半,細B都未必無機嘅

引用:我排10內,女14.5m,928in,+am+offer Circle

原帖由 psb1017 於 13-10-08 發表
我排10內,女14.5m,928in, am offer
Circle time我女坐左後面,只係遠望老師,無做過乜特別野(我自己都覺 ...
你囡好叻

排61 ,1月大b,in嗰時好眼瞓,十問九唔應,基本上無出過聲,仲掟蘋果去老師度,pm offer

引用:我仔17m,+當日circle+time開始前幾次嘗試離

原帖由 cheung2000 於 13-10-09 發表
我仔17m, 當日circle time開始前幾次嘗試離開間房,要我同另一個老師拉翻佢入去,到面談時老師問佢識講咩, ...
咁你排低幾同有無offer?

回覆:sakbbjaijai 的帖子

#97, pm offer

面試好講彩数,當日28/9 in ,一房有差唔多成9組同時in, 每組一張枱,每枱都好近。我in果個PTH全程無乜笑容,我囝好快做完砌形狀,無所事事,仲攞返d形狀過隔離枱入人地個形狀箱。隔離個广東話笑晒囗話佢叻,但要返自己個位噃! good luck to all!

收到信了,很開心,pm offer.排6x,3月b,面試時呀b除了用噴氣噴出個唔知乜字来代個'橙'字同用英文細細聲講'呀婆'(Apple)之外,其他tasks都自己做到!回想老師問我問題時,問了兩次'有没有其他兄弟姐妹在此校就讀?',我説没有!跟據之前有媽咪提到,這也決定比唔比am offer吧!Anyway, 我好開心有offer

總之有個offer安心好多
等埋 今個星期in翠茵新寶
排啱啱第200,請問有冇機會?

其實綠茵下午pn學費幾錢?我到而家都未知

19x,waiting list

‹ 上一主題|下一主題