用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 小小分享
go

小小分享 [複製鏈接]

見大家咁緊張小朋友interview時的表現,分享一下3年幾前我女in的經驗:

當年見S字頭學校:我女是左撇子,當時由於左手中指受傷,結果in時只肯用右手,所以好唔靈活,老師要佢砌積木時好論盡好慢,而且老師同我傾時,我女覺得悶,自己起身走左,係真係自己離開左課室,仲要兩次,老師同我講,你女走左喎,我要抱返佢返來,所以已經打定輸數,結果……收左

見另一間九龍塘教會學校,老師問我女問題,佢一開始完全冇答過,之後同老師講要玩老師旁邊的巴士,老師叫佢唱歌,佢唱左成首 sound of music的do-re-mi,老師好高興,走時老師送禮物俾個女,叫佢自己攞一個,點之佢攞3個,諗住死梗,點之個女攞完3個之後同老師講,我要3個,橙色俾媽咪,黃色俾爸爸,我要藍色,其他唔要,結果……收左

其實我地唔會知老師點手揀人,佢地成日對住小朋友,佢會知學校要咩小朋友,有學校專揀叻口才,有學校揀有禮貌同乖,有學校揀學嘢快,反正唔知,唔好擔心,幼稚園好關鍵,鐘唔鐘意返學直接影響小學,而且小朋友受唔受谷都係幼稚園階段會知……

今年我仔都係考k1,wish me luck!

0    0    0    0

引用:見大家咁緊張小朋友interview時的表現,分

原帖由 ernie_kmy 於 13-10-27 發表
見大家咁緊張小朋友interview時的表現,分享一下3年幾前我女in的經驗:

當年見S字頭學校:我女是左撇子, ...
thanks sharing

引用:見大家咁緊張小朋友interview時的表現,分

原帖由 ernie_kmy 於 13-10-27 發表

當年見S字頭學校:我女是左撇子, ...

Good luck for your son

thanks for sharing, +oil everyone!!!
‹ 上一主題|下一主題