用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 唔報Sc,Kv有咩問題??
樓主: mobimobi
go

唔報Sc,Kv有咩問題?? [複製鏈接]

回覆:唔報Sc,Kv有咩問題??

我都冇幫呀女報喎 理念不同咪吾報囉!我一啲都吾覺得有問題

我一間所謂名校都無報。只係報本區幼稚園咋。我朋友都話點解唔試下。但我覺得要小朋友搭校巴跨區返學我唔想

如果有offer也不會讀的,報來做乜?

引用:我所有九龍塘都冇報,咁我係好大問題....

原帖由 fablee 於 13-10-31 發表
我所有九龍塘都冇報,咁我係好大問題....
我都冇報我都有問題

我住九龍塘, 去年只報了3家 , in 了3家  是Fulful , Cannan 和 Hong Kong Preschool nursery , 2家收 1家後備  也沒有報KV,SC 有報但忘記了去in ...我不停給朋友 家人話了一年 話為何好多名校我報都不報 , 報D好D的! 我都給你話了好多... 不用理人wor !

引用:我所有九龍塘都冇報,咁我係好大問題....

原帖由 fablee 於 13-10-31 發表
我所有九龍塘都冇報,咁我係好大問題....
我同你一樣

引用:我都冇幫呀女報喎+理念不同咪吾報囉!我一

原帖由 tekkulas 於 13-11-02 發表
我都冇幫呀女報喎 理念不同咪吾報囉!我一啲都吾覺得有問題

...
借楼主版面與戰友閒聊幾句先

喂!原來你今年又玩呀我又睇下今年我有幾好彩·當年大仔大殺四方·今年细妹可以講節節敗退·到派彩出结果就知我時運有幾高/低加油呀!

引用:Quote:原帖由+tekkulas+於+13-11-02+發表我

原帖由 NICOLE123 於 13-11-04 發表
借楼主版面與戰友閒聊幾句先

喂!原來你今年又玩呀我又睇下今年我有幾好彩·當年大仔大殺四方·今 ...
我冇玩呀!只係講舊年啫 我今年培正也冇再報了。 祝你囡囡從後趕上日日收到offer任你揀

引用:報左幾間九龍塘名幼,但無報sc,kv,比人話

原帖由 mobimobi 於 13-10-31 發表
報左幾間九龍塘名幼,但無報sc,kv,比人話不進取,搞笑,不比小朋友試下?!
好奇怪,一定要報先得@@:hehe ...
除左sc、kv,請問九龍塘仲有邊「幾間」名幼?(我只數到hkps & km)

申報,我只報了sc(只填上午班) &龍校

引用:Quote:原帖由+mobimobi+於+13-10-31+發表報

原帖由 傻太 於 13-11-04 發表
除左sc、kv,請問九龍塘仲有邊「幾間」名幼?(我只數到hkps & km)

申報,我只報了sc(只填上午班) & ...

你的問題,在這post討論過。

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2697004&extra=page%3D3

既然住九龍塘又或者會跨區考九龍塘既幼稚園,點解唔俾自己仔女多兩個機會?兩所老牌幼稚園已經屹立九龍塘超過40年,必有原因。

絕對冇問題,最緊要唔好後悔就得

報了名又如何? 即使有面試都不代名會取錄。最重要是家長知道小朋友的需要。在一段時間內要去多間學校面試, 小朋友會好辛苦。

各位父母, 加油, 小朋友也要加油

引用:+本帖最後由+winnietingting+於+13-11-4+09

原帖由 winnietingting 於 13-11-04 發表
Think so

引用:報左幾間九龍塘名幼,但無報sc,kv,比人話

原帖由 mobimobi 於 13-10-31 發表
報左幾間九龍塘名幼,但無報sc,kv,比人話不進取,搞笑,不比小朋友試下?!
好奇怪,一定要報先得@@:hehe ...
我都無報喎

10月可報KV!11,12月出生先吾可以報名!我有報KV,但冇報SC.我覺得如果已有心儀學校錄取便已可以了,冇謂太強求!KV我都是去見識一下
‹ 上一主題|下一主題