用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學校是否歧視我兒?不敢想……
樓主: Aasiya
go

學校是否歧視我兒?不敢想…… [複製鏈接]

引用:Quote:剛果公主+發表於+13-11-13+13:54+我

引用:我老公係巴基斯坦人,家中有1仔1女,今年阿

原帖由 Aasiya 於 13-11-13 發表
我老公係巴基斯坦人,家中有1仔1女,今年阿仔已適齡報名了,不是細B! in了陳昆棟和德信,都分別收到waiting ...
我本地香港人而且爸爸在德信讀。小孩表現也好好也是waiting jar. 不要太難過。

引用:Quote:原帖由+tc080628+於+13-11-13+發表可

回覆:碟碟 的帖子

多謝你呀!我會耐心等待……

引用:多謝呀,所以我咪話,不敢想是否歧視啦,愈

多謝呀,所以我咪話,不敢想是否歧視啦,愈想愈不開心……但問題看到別人係細B,當日喊的,都有pm offer,自 ...
學校收生標準真係好飄忽!
你估佢吾到。
加油!

引用:Quote:原帖由+藍藍媽+於+13-11-13+發表又可

原帖由 剛果公主 於 13-11-13 發表
我下次都叫老公著deep v緊身衫加熱褲上陣先!
哈哈哈!你好風趣!!!
如早d睇到你寫d野,我囝可能有offers from心儀名幼。
我老公係靚仔!

引用:Quote:原帖由+剛果公主+於+13-11-13+發表我

原帖由 annayu 於 13-11-13 發表
哈哈哈!你好風趣!!!
如早d睇到你寫d野,我囝可能有offers from心儀名幼。
我老公係靚仔!
咁快d生多個

藍藍媽 發表於 13-11-13 21:07
咁快d生多個

吾會啦!!!
生一個, 從搵醫院床位生, 到現在搵學校......... 好累!!!

生第二個咁神聖的任務, 留比有勇氣的媽媽.

回覆:學校是否歧視我兒?不敢想……

樓主你唸多左,我小朋友表現都不錯,收reject ar....仲有,早前有個媽媽post左老師問佢小朋友40條,答左39條,唔知係waiting or reject. 咁佢咪仲唔開心

引用:樓主你唸多左,我小朋友表現都不錯,收reje

引用:Quote:原帖由+cloudwingwing+於+13-11-13+

都係個句,當王維基都係收reject時,大家真係要睇開d!
哈哈哈,世事都被你看透了!!

引用:樓主你唸多左,我小朋友表現都不錯,收reje

原帖由 cloudwingwing 於 13-11-13 發表
樓主你唸多左,我小朋友表現都不錯,收reject ar....仲有,早前有個媽媽post左老師問佢小朋友40條,答左39 ...
多謝各位媽媽的回帖,你們有的安慰,有的提醒,有的鼓勵,有的攪笑…………這條路很艱難,but we are not alone……擔心的是仔已經係2011年大仔啦,所以害怕超大冇學校收。

回覆:Aasiya 的帖子

我個仔in 得好好, 老師仲叫我等收信啦, 我有㨂埋接受下午offer, 我都諗緊一定有offer, 點知, result 出咗我都無信, 連waiting 都無

in 得好唔係一定收, 咁佢歧視我啲咩? 各校有唔同收生準則, 家長永遠唔會知, 但我信點都會有校收, 自己唔好睇低自己, 就唔會覺得人哋睇低你

superwife 發表於 13-11-13 22:01
我個仔in 得好好, 老師仲叫我等收信啦, 我有㨂埋接受下午offer, 我都諗緊一定有offer, 點知, result 出 ...
只要相信自己小朋友一定得....就實得~~~

你睇,好耐無見到一個咁warm既帖,大家好正面,好支持你!support

真係,尼個貼好warm!大家多d正能量和幽默感,日子過得開心d。

樓主真係諗多左

放鬆啲,表現好唔一定收,表現唔好又唔一定唔收,但建議你報多幾間!今年競爭真係好激烈!

引用:Quote:原帖由+cloudwingwing+於+13-11-13+

都係個句,當王維基都係收reject時,大家真係要睇開d!

多謝各位媽媽的回帖,你們有的安慰,有的提醒,有的鼓勵,有的攪笑…………這條路很艱難,but we are not a ...
我有朋友老公是黑人,他的兒子沒有被岐視,有好學校收。但他朋友𠒇子則不幸(黑人mixed),11個月in pn,被問各種水果名稱,一個唔職問第二個,問左約五種。另在一籃玩具,問口渴時應拿什麼出來,佢當下覺得老師是玩弄他們,好有被侮辱的感覺,好想立即離開。所以我相信有岐視存在

諗多了, 邊有咁多岐視.  
我見好多幼稚園都會收南亜人.
‹ 上一主題|下一主題