用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟英文小學 201415小一揮手區
樓主: dandanmami
go

201415小一揮手區 [複製鏈接]

引用:留個電話給我吧

引用:其實,+我地個GROUP都有SHARE呢D資料,+如果

回覆:201415小一揮手區

今日收到電話收我個仔,可以add我嗎?

回覆 shirayuki 的帖子

恭喜你   替你開心  之前見到你話派了那所小學  真替你擔心   現在放心哂啦

引用:回覆+shirayuki+的帖子 恭喜你+++替你開心

原帖由 kl2010 於 14-07-24 發表
回覆 shirayuki 的帖子

恭喜你   替你開心  之前見到你話派了那所小學  真替你擔心   現在放心哂啦 ...
多謝你啊。我都好驚喜,因為過了學校講的15號前通知,已經打定輸數,點知人間充滿希望。唔知8-1系咪都會見到大家呢。

可以加埋我入whatsapp group嗎?已PM!感激!

今日係新生到校日,唔知有無家長可以分享下所見所聞?
誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

引用:今日係新生到校日,唔知有無家長可以分享下

原帖由 奥脫福 於 14-08-01 發表
今日係新生到校日,唔知有無家長可以分享下所見所聞?
等我講少少, 當日由9點到3點都可以去學校交資料,買校服,買書,我下午2點去到,完全唔駛排隊,操場有校工ee教我上3樓禮堂,仲提我可以搭𨋢,我帶住仔仔上去,入門口首先交資料(自動轉帳form),帶左正本去核對,原來仲要copy簿仔比學校記錄,比$1,老師會幫忙copy一份,同埋派通告,老師話月尾先知咩班,之後去左搞校車先,一早學校已經派左資料,知道幾錢,咩路線,寫定左支票,好快手就搞掂,跟住去度校服,有ee幫手度size, 攞完又可以即場住禮堂旁邊試,唔岩即換好方便,仔仔皮帶要打孔,原來都可以即場免費打埋,太好了,到最重既書,拎支票去話新生p1,就已經預備好,仲有書套買,但要對一次齊唔齊就浪費左 d時間,成50幾本,唯有叫仔仔幫手一路對一路入,其中3本要開學先派,其他都ok, 就咁就完成了, 又書又校服的確唔輕,出左學校又禁區又無的士,呢下最慘,好在叫埋c6一齊黎,唔係就大煲了分享完畢

我電話係98773637.謝謝!

2014-15 School Calendar released:

http://www.sjacps.edu.hk/calendar/calendar.htm

PM you, pls add me on the group.

回覆 dandanmami 的帖子

PM you, pls add me on the group.

學校新一年的坐檯月曆出左喇(你地今日都俾左錢啦)!睇下你地的仔仔幾咁開心!

http://www.sjacps.edu.hk/

回覆 奥脫福 的帖子

thank a lot!
怎樣登入的?因我上學校homepage找不到相片

theodorechung 發表於 14-12-11 10:50

回覆 奥脫福 的帖子

thank a lot!
怎樣登入的?因我上學校homepage找不到相片

由 01 去到 20。

‹ 上一主題|下一主題