用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 大型補習社模擬試
go

大型補習社模擬試 [複製鏈接]

冬日勳章 醒目開學勳章

想請教大型補習社模擬試既分數等級係未值得參考?
會吾會改得比較手緊呢~

有冇jm子女 之前考過mock試與真正考出黎成績相差甚遠呢, 謝謝~
   1    0    0    0

回覆:yanyan-mummy 的帖子

我都想知。阿女剛收到英X燒完mock exam 卷,簡直慘不忍睹😱😱😱。之前佢學校predict 佢4,但燒完份mock出黎就2/1/2. 我睇到嚇左一跳。有無人舊年考過燒完既mock可以分享下?

冬日勳章 醒目開學勳章

引用:我都想知。阿女剛收到英X燒完mock+exam+卷

原帖由 giselemama 於 14-03-14 發表
我都想知。阿女剛收到英X燒完mock exam 卷,簡直慘不忍睹😱😱😱。之前佢學校predict  ...
我仔都係收到蕭X份mock卷嚇親所以想知其實佢地係未手緊D定係真係咁差

小兒上年考yy lam 中文 mock 拿3, dse 拿4, 通常補習社的mock 會緊少少
小兒以前也有補過"燒完", 發覺佢冇料到, 估計mock 卷都唔會準, 可以不理

引用:小兒上年考yy+lam+中文+mock+拿3,+dse+拿4,

原帖由 小彬彬 於 14-03-14 發表
小兒上年考yy lam 中文 mock 拿3, dse 拿4, 通常補習社的mock 會緊少少
小兒以前也有補過"燒完", 發覺佢冇 ...
我仔都補yy lam 。平時交作文比佢個團隊改,都講明會比低1個level 。今年我仔都有報yy lam個mock, 不過仲未收到改卷。 希望唔太差啦。

健康的生活態度其實不一定是要相信將來會變得更好,只不過是不對現況發牢騷或埋怨便是了。
「多欣賞、少挑剔;多感恩、少責備」,使相愛的人能相守到永遠!

小彬彬 發表於 14-3-14 14:44
小兒以前也有補過"燒完", 發覺佢冇 ...
請問知唔知英文mock卷是否一樣較手緊?女兒在英X取554,咁DSE是否參不多呢?

MMChan 發表於 14-3-14 20:02
請問知唔知英文mock卷是否一樣較手緊?女兒在英X取554,咁DSE是否參不多呢?
英文小兒冇考過, 唔多清楚

PCCW2319 發表於 14-3-14 19:49
我仔都補yy lam 。平時交作文比佢個團隊改,都講明會比低1個level 。今年我仔都有報yy lam個mock, 不過仲未 ...
yy lam 除左比grade, 仲有做統計, 你可以知道自己成績同其他人比較怎樣, 呢樣都好有用

引用:Quote:PCCW2319+發表於+14-3-14+19:49+我仔

原帖由 小彬彬 於 14-03-14 發表
yy lam 除左比grade, 仲有做統計, 你可以知道自己成績同其他人比較怎樣, 呢樣都好有用
...
咁幾好喎。 應該月尾前會收到mock exam 份卷,叫阿仔要認真留意下。

健康的生活態度其實不一定是要相信將來會變得更好,只不過是不對現況發牢騷或埋怨便是了。
「多欣賞、少挑剔;多感恩、少責備」,使相愛的人能相守到永遠!

YY同燒X都係差吾多, 前者抄後者, 不過前者宣傳強, 打手特多, 有FD個仔跟YY兩年, 佢講到好勁, 最係佢個仔DSE拎左3, MOCK都係參考算了, 可況中文, 真係有D講運

冬日勳章 醒目開學勳章

小彬彬 發表於 14-3-14 22:16
...
yy lam 我當天開售-早去排都買吾到飛, 吾係我都想考yy lam 先, 因為多人考參考價值會高d

冬日勳章 醒目開學勳章

siumiu2010 發表於 14-3-15 11:13
YY同燒X都係差吾多, 前者抄後者, 不過前者宣傳強, 打手特多, 有FD個仔跟YY兩年, 佢講到好勁, 最係佢個仔DSE ...
亞仔由初中開始-直都係補蕭x, 佢覺得吾錯所以冇轉到yy lam,不過yy真係好多人報

係咪中四、中五開始考模擬試?還是等中六先考?

冬日勳章 醒目開學勳章

ChiChiPaPa 發表於 14-3-15 13:43
係咪中四、中五開始考模擬試?還是等中六先考?
我仔中六先考
‹ 上一主題|下一主題