用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 港大同學會小學 港同附近泊車(七人車)
go

港同附近泊車(七人車) [複製鏈接]

想問下揸車嚟港同時租泊車泊邊好?學校對面怡翠苑停車場超窄,市政大厦直情叫你七人車唔好入,個湾窄到轉唔倒,咁其實附近仲可以泊邊呢?

1    0    0    0

回覆:crazymum 的帖子

翠灣邨唔知窄唔窄呢?

永利中心

引用:想問下揸車嚟港同時租泊車泊邊好?學校對面

原帖由 crazymum 於 14-05-18 發表
想問下揸車嚟港同時租泊車泊邊好?學校對面怡翠苑停車場超窄,市政大厦直情叫你七人車唔好入,個湾窄到轉唔 ...
翠灣,永利&對面居屋都入唔到
你個架係咩7人車? 我架1.8米泊到入街市樓上個停車場,上唔難, 係走時小心d出,靠右留意左邊車尾盲眼位啫! Ok 架,小心d就得

引用:翠灣邨唔知窄唔窄呢? +

原帖由 囡囡.com 於 14-05-19 發表
翠灣邨唔知窄唔窄呢?
翠灣全港3大最窄停車場,寧願抄320都唔泊,窄到1架車泊兩位架

引用:Quote:原帖由+crazymum+於+14-05-18+發表想

原帖由 ihv2kids 於 14-05-19 發表
翠灣,永利&對面居屋都入唔到
你個架係咩7人車? 我架1.8米泊到入街市樓上個停車場,上唔難, 係走時小心d出 ...
我地架係Previa, C6上次就係喺市政大廈入車時刮花左少少,走嘅時候落湾前後一齐長响,好慢咁仲要我幫手睇左邊先可以全身而退咋; 阿仔入左港同,將來有好多機會要揸車嚟,所以真係想知附近邊度有D正常少少嘅停車場啫!

引用:Quote:原帖由+ihv2kids+於+14-05-19+發表翠

原帖由 crazymum 於 14-05-20 發表
我地架係Previa, C6上次就係喺市政大廈入車時刮花左少少,走嘅時候落湾前後一齐長响,好慢咁仲要我幫手睇左 ...
無喇! Previa1.7可以入對面居屋個個停車場既,但一樣好窄。泊多幾次就慣,當練下身手

醒目開學勳章 王國長老

遠d青年廣場得唔得呀?

引用:遠d青年廣場得唔得呀?

原帖由 Charlotte_mom 於 14-05-20 發表
遠d青年廣場得唔得呀?
青年廣場要泊興華村,好遠啊!

Charlotte_mom  年年清明都幫襯下  發表於 14-5-20 11:08

引用:Quote:原帖由+ihv2kids+於+14-05-19+發表翠

原帖由 crazymum 於 14-05-20 發表
我地架係Previa, C6上次就係喺市政大廈入車時刮花左少少,走嘅時候落湾前後一齐長响,好慢咁仲要我幫手睇左 ...
泊咪錶ok嗎? 唔怕遠小小的話,
樂軒臺後面有咪錶,多數都會有位。

我地好多家長都响對面市政大廈個停車場簽左名....

evaken    發表於 14-5-28 10:45

响對面市政大廈個停車場簽左名....

我用七人車上過三次, 抄了兩次....  

:(

引用:响對面市政大廈個停車場簽左名....我用七人

原帖由 easydad 於 14-07-15 發表
响對面市政大廈個停車場簽左名....

我用七人車上過三次, 抄了兩次....  
簽完第一次重上? 泊居屋啦! 難泊但唔洗簽名!

醒目開學勳章 王國長老

上次有個家長話, 泊百佳門口, 佢老公去接女佢睇車, 點知打機打到警察抄完牌都唔知, 返黎俾老公哦, 笑屎我

回覆:港同附近泊車(七人車)

哩個停車場我入左好多次。我係揸大7人車,哩個停車場唔難出既,只要靠右多d, 比左小小位左邊出,但一定要超龜速咁出就得架啦!

終歸「上得山多終遇虎」,今日簽咗個又長又深的花痕,盛為$5千大元。
有冇好提議邊度泊車好,除了青年廣場藍灣半島,謝謝提供

nalli  隔離居屋?  發表於 14-8-24 02:06
nalli  聽到都肉痛!  點解唔泊   發表於 14-8-24 02:05

引用:終歸「上得山多終遇虎」,今日簽咗個又長又

原帖由 my1stbaby 於 14-08-23 發表
終歸「上得山多終遇虎」,今日簽咗個又長又深的花痕,盛為$5千大元。
有冇好提議邊度泊車好,除了青年廣場 ...
下次泊樂軒臺後面,有好多咪表位。
千其唔好泊環翠市政停車場,非常非常窄的。

回覆 ihv2kids 的帖子

謝謝!之前幾次都係我龜速地泊係市政大廈,都冇事發生;個朝出門已經很遲,爸爸又心急,結果造成大錯。會試下提議的地方啦,唔該哂!
‹ 上一主題|下一主題