用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 48網今年大家自行諗住揀邊間?
樓主: griffinma
go

48網今年大家自行諗住揀邊間? [複製鏈接]

引用:因為我地係收到幼稚園通知先知道,+但可能唔

原帖由 MINI1601 於 14-09-18 發表
因為我地係收到幼稚園通知先知道, 但可能唔係間間幼稚園都有通知家長
我的幼稚園沒有通知呢,好可惜呀

griffinma 發表於 14-9-18 18:01
我的幼稚園沒有通知呢,好可惜呀
我間幼稚園都冇

回覆:48網今年大家自行諗住揀邊間?

聽日開始要交表啦,48網15分,到底邊間先有機會入?⋯定其實交表只係指動動作?點樣先可以衝出重圍,唉,我重未諗好報邊間。你地㨂左邊間呀?

心大心細中選秀官定秀明.....諗緊

回覆:48網今年大家自行諗住揀邊間

雖然15分係陪跑,但最終都係尊重阿仔既選擇選平田兆強呢

amonyee  意思好堅定哦!!  發表於 14-9-22 15:39

引用:心大心細中選秀官定秀明.....諗緊

引用:Quote:原帖由+zst+於+14-09-22+發表心大心

原帖由 longyiu 於 14-09-22 發表
秀明下一round 排第二都分入到,可以排第一秀官,最緊要睇返小朋友鐘意邊間

...
多謝你見議,不知點解覺得秀明好像多了人去選,下一round排第2都未必入到
頭痛中,唯有後天去埋秀明的觀課後再作决定.
好怕有選擇困難症

秀明小學,打左去問想參觀,冇人覆

醒目開學勳章

回覆 zst 的帖子

路過睇而家小學揀校情況,,因我女剛今年中二,都官塘屏區,時間耐咗入黎update下出年姪女揀住秀茂坪所以攞下料,因佢父母唔熟悉揀校遊戲.....我只知官小有直屬中學亦屬band1校.....秀明校舍大....
我女2001年1月8日QE出世  

醒目開學勳章

回覆 longyiu 的帖子

官小校舍咁新好吸引

醒目開學勳章

回覆 amonyee 的帖子

當年轉全日;平田係上午班,德田係下午班.....德田初起步時亂d,而家ok....2個呢幾年都轉咗校長

回覆 gloriap 的帖子

你囡囡果時點揀??講黎垒考下^^...

醒目開學勳章

回覆 amonyee 的帖子

我女果時唔知同而家同唔同......1.平田兆強 2.油基 3秀天   因果時我住官塘但响秀茂坪讀k3 ;阿爺住秀茂坪;當時未有秀茂坪官小,要小二官小先搬上秀茂坪,聖馬太好新,但好大壓力,有考慮,我中學母校(路德會)老師唔讚成我揀!當時幼稚園校長都唔讚成學生揀,當時校長都好寸......德田兆強剛起步,亂.....但佢系重藝術;派第三志願,但去1兆強叩門入咗;朋友教想入果間要一心一意由頭到尾放第一;我當年油基都有交叩門,惜失敗....我細個中途轉校,唔係唔駛煩實入油基......

聖馬宜家功課無前兩年多了,豬囡幼稚園幾個同學入咗聖馬 都話無傳聞中說了

回覆:griffinma 的帖子

我以前在平田德強教過課後補習班,都唔覺多功課,可能係小一,二啦!

回覆:amonyee 的帖子

有得個人參觀,我登記左星期三上午去

引用:有得個人參觀,我登記左星期三上午去 +

原帖由 kyowong 於 14-09-22 發表
有得個人參觀,我登記左星期三上午去
請問你邊間學校

引用:回覆+zst+的帖子 路過睇而家小學揀校情況,

原帖由 gloriap 於 14-09-22 發表
回覆 zst 的帖子

路過睇而家小學揀校情況,,因我女剛今年中二,都官塘屏區,時間耐咗入黎update下出年 ...
其實我中意秀官和秀明因呢2間的英文用PLP/RW教學模式.
如有人知邊D學校都有用此模式請告知 等在统一時以此類為目標

amonyee 發表於 14-9-22 13:26
秀明小學,打左去問想參觀,冇人覆
我是一個星期前約定去參觀..如果臨時約不知得唔得呢..
試下再CALL吧..good luck

回覆:zst 的帖子

我都係差唔多一星期前打去,但到而家都冇覆。
呢個星期都要交表了,我又要番工,我諗都係要放棄參觀lu。
請問你話英文係PlU/RW, 係乜東東黎?

‹ 上一主題|下一主題