用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 金巴倫道迦南vs St Nicholas
樓主: popcorn11202001
go

金巴倫道迦南vs St Nicholas [複製鏈接]

回覆:winbun 的帖子

大概24

引用:Quote:原帖由+H小B媽+於+14-11-19+發表咁如

原帖由 ozduckie 於 14-11-19 發表
我仔正是迦南PN 升SN K1, 無錯,K1英文故事書和PN 時一樣,我當時睇到書單都嚇左一跳。但開學後發現原來英 ...
你仔仔是金巴倫迦南PN ? 為何轉SN ? 因我兩間offer都是am.......除了課程、學費,雜費又如何?

SN近年好好,又是am比我會揀SN

回覆:濼晴 的帖子

delete

回覆:金巴倫道迦南vs St Nicholas

同樓主一樣既offer.. 我會選st.nicholas....因為我覺得迦南好多大陸人(唔好太介意我禁講)!!同埋老師太年輕!!而且我有朋友讀st.nic....評價好好,眼見st.nic多net teacher...所以揀st.nic

引用:同樓主一樣既offer..+我會選st.nicholas...

原帖由 cathleenli_0704 於 14-11-19 發表
同樓主一樣既offer.. 我會選st.nicholas....因為我覺得迦南好多大陸人(唔好太介意我禁講)!!同埋老師太年 ...
其實SN有幾多個NET?睇相好似得4個

引用:Quote:原帖由+H小B媽+於+14-11-19+發表咁如

原帖由 ozduckie 於 14-11-19 發表
我仔正是迦南PN 升SN K1, 無錯,K1英文故事書和PN 時一樣,我當時睇到書單都嚇左一跳。但開學後發現原來英 ...
唔好意思,我想問你轉咗SN你覺得選擇正確嗎?
你覺得SN比cannan有啲乜嘢優勝嘅地方?
SN語境好嗎?見英文同普通話課堂時間上安排又好似雨兩間差唔多。
可唔可以講多啲有關SN嘅嘢?
好多問題,先謝謝你。

引用:Quote:原帖由+ozduckie+於+14-11-19+發表我

原帖由 H小B媽 於 14-11-19 發表
唔好意思,我想問你轉咗SN你覺得選擇正確嗎?
你覺得SN比cannan有啲乜嘢優勝嘅地方?
SN語境好嗎?見英文同 ...
首先迦南係一間好好的學校,老師好有愛心,行政好清晰,我當年考慮到最後一刻先忍心放棄。只是迦南前兩年先開始冇學卷,學校資源唔及其他私幼。

金巴倫的學術比較好,程度較深,考直資私小成績好好,接小一課程冇難度。而且小班教學對我仔細b會多些專注,成間學校好family,收生唔多,校長老師好了解每一個小朋友的性格。

回覆:cathleenli_0704 的帖子

绝對同意!!!

引用:Quote:原帖由+cathleenli_0704+於+14-11-19

原帖由 H小B媽 於 14-11-19 發表
其實SN有幾多個NET?睇相好似得4個
sN,net唔多,不過記得女女讀K1時英文進步超神速,遠勝現在讀scK1的弟弟(當然我不該這樣比較,也照計女仔語言發展較優勝),校長老師姐姐好好,課程安排不錯(現在聽聞深巧多),涵接女兒現在英小也好好!同班同學也很大部分有c小直資offer!之不過最大缺點是較多雜費,可能學費k1nTong district收得唔貴,所以拉上補下!以上是女兒study3年的comments.
不過同班同學是在窩打老道迦南上的,成績也十分好啊!

引用:Quote:原帖由+ozduckie+於+14-11-19+發表我

原帖由 winbun 於 14-11-19 發表
你仔仔是金巴倫迦南PN ? 為何轉SN ? 因我兩間offer都是am.......除了課程、學費,雜費又如何?

...
我都想知

引用:Quote:原帖由+H小B媽+於+14-11-19+發表其實

原帖由 angie0828 於 14-11-20 發表
sN,net唔多,不過記得女女讀K1時英文進步超神速,遠勝現在讀scK1的弟弟(當然我不該這樣比較,也照計女仔語 ...
SN一個月雜費是多少?一班多少人?SC雜費唔多又多net, 真的好抵讀!不過只是K1行雙班主任制,有net做班主任,K2-K3 net的時間會減少,因要與其他班share,但我想應不會比SN少。我們有迦南am offer其實好開心,因始終有PN比較少位放俾街外人。但SN又幾好評,所以真的要好好瞭解兩間學校。

樓主應該知道迦南 K3 係返下午的吧!
迦南一班24 人, 雙班主任制,

引用:樓主應該知道迦南+K3+係返下午的吧!迦南一

原帖由 chanwendy 於 14-11-20 發表
樓主應該知道迦南 K3 係返下午的吧!
迦南一班24 人, 雙班主任制,
其實SN K3 都係返下午的

我同樓主一樣case, 應該會揀上午班, 但原來SN K3 都係PM??

題外話, 剛打電話去CN, 只係即管問下可唔可以轉AM, 都知渺茫但自問有禮, 但個主任都幾唔客氣話: 你自己決定交唔交註冊費啦!
之前一時有學劵一時冇, 所以打電話去了解下, 又係不太客氣: 只可以講我地呢間CAMPUS下年唔會有, 其他CAMPUS 唔知

引用:Quote:原帖由+angie0828+於+14-11-20+發表s

原帖由 winbun 於 14-11-20 發表
SN一個月雜費是多少?一班多少人?SC雜費唔多又多net, 真的好抵讀!不過只是K1行雙班主任制,有net做班主任 ...
你預sn半年$4000-5000有錯請更正,sn和sc全年學費+雜費總和都是sc貴少少,不過3間都一定係好幼稚園!

回覆:jjchung168 的帖子

其實金巴倫間迦南係冇話過有番學劵,有番學劵嗰間係九龍城嘉林邊道嗰間,所以唔係一時話有一時話冇

我都有SN am offer ,交左留位費,面試日感覺學校好好,校長都露面打點一切,希望我唔會揀錯,因為崇真主流am 都有offer,但暫時想讀SN 多

回覆 細咩咩 的帖子

多謝指教, 即係金巴倫CN從來都冇學劵?

如果CN 聽電話嗰個好似你講得咁清楚就好lu,又或者係網站/通告可以搵到就好lu

‹ 上一主題|下一主題