用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 協和 , 何棠, 可立 邊間好?
go

協和 , 何棠, 可立 邊間好? [複製鏈接]

囝囝屬於 band one b or c, 英數較好, 唔係死讀書果種. 佢好鍾意協和.

協和 , 何棠 可以步行返學, 可立要坐車, 囝囝讀開天主教小學, 佢話怕可立係道教唔習慣.

想問問呢3間既優點, 請大家幫忙, 謝謝

2    0    0    0

回覆 IwanBB 的帖子

可立! 因為有獎學金! 也有卓越成績的學生.

回覆:協和 , 何棠, 可立 邊間好

道教學校唔多傳教做儀式,放心。可立係1c,中一唔太難。協和教得深d,但唔似保一咁學術,活動教多。保棠勁谷,上到高中變考試工廠。

三間都好hit, 協和最受歡迎!仔仔最鍾意協和,但競爭激烈,要加把勁!!!

引用:三間都好hit,+協和最受歡迎!仔仔最鍾意協

原帖由 IwanBB 於 14-11-30 發表
三間都好hit, 協和最受歡迎!仔仔最鍾意協和,但競爭激烈,要加把勁!!! ...
你已經有答案,協和應該是高一線,加油

協和係第一志願,咁第二志願係何棠定可立好?我見何棠既老師比較後生而且流動性大,同埋比較催谷,咁可立呢係點?

IwanBB 發表於 14-11-30 19:32
協和係第一志願,咁第二志願係何棠定可立好?我見何棠既老師比較後生而且流動性大,同埋比較催谷,咁可立呢 ...

如大抽獎將保棠放第二應該冇機會。

引用:協和係第一志願,咁第二志願係何棠定可立好

原帖由 IwanBB 於 14-11-30 發表
協和係第一志願,咁第二志願係何棠定可立好?我見何棠既老師比較後生而且流動性大,同埋比較催谷,咁可立呢 ...
大抽獎還是自行?

回覆:協和 , 何棠, 可立 邊間好

如果自行第一選跨區學校,第二選協和,會否影響入協和的機會?
當然大抽獎會放協和第一。

回覆:cwaisum 的帖子

自行放第2的話,如果兩間都收的話,就會入左第一果間,咁機會係細左

引用:自行放第2的話,如果兩間都收的話,就會入

原帖由 dubbies 於 14-12-01 發表
自行放第2的話,如果兩間都收的話,就會入左第一果間,咁機會係細左
先謝過回覆。
因自行第一想選誇區中學,協和放第二;若自行第一失敗,會否影響協和的機會?

‹ 上一主題|下一主題