用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 沙田區,聖心,郭勝邊間好d?
go

沙田區,聖心,郭勝邊間好d? [複製鏈接]

小兒band1b, 麻煩各位jm比d意見.
   1    0    0    0

Sorry! Typing mistake. It should be 郭得勝。

王國會長

引用:小兒band1b,+麻煩各位jm比d意見.

原帖由 蘑菇 於 14-12-11 發表
Hello,你個名甘熟,我睇返你history,原來仔小一前俾個資料我,感激你!

仔已小五,以我仔學校老師排,應該聖心名次高些。郭德勝是1c,前者聽我鄰居說重讀書型,後者較活動。我仔學校上年入了好多個。

Hi selina1109, 我比過咩資料?我唔記得了。你話你個仔學校上年入了好多個係聖定郭呢?

王國會長

引用:Hi+selina1109,+我比過咩資料?我唔記得了

Hi selina1109, 我比過咩資料?我唔記得了。你話你個仔學校上年入了好多個係聖定郭呢? ...
之前亞仔派得晤好,入小一問過你田小叩門資料,雖然最終無入,但多謝你!

我仔學校舊年入郭相对多,男仔很喜欢揀,因較活動,我都諗排甲同乙部第二。

你仔仔讀邊間小學,我仔今年小五,我都開始煩惱緊,大家多d交流下吧!

王國會長

引用:你仔仔讀邊間小學,我仔今年小五,我都開始

原帖由 蘑菇 於 14-12-12 發表
你仔仔讀邊間小學,我仔今年小五,我都開始煩惱緊,大家多d交流下吧!
Check pm

引用:小兒band1b,+麻煩各位jm比d意見.

我自己就會揀郭,此校口啤唔錯,活動亦多,相比聖我覺得比較谷,又傳統,而且有小學直上,位又小d。不過好睇家長要求d咩,其實最好帶小朋友去參觀感受吓,睇佢鍾意邊間,始終係佢讀六年唔係家長,孩子是否喜歡都好重要。

我自己係聖心用家, 自覺校風好好, 成績就當然睇個人, 我又唔覺得聖心好谷, 可能我個女hea啦.... 不過, 功課真係唔多.....

回覆 natnat_tsang 的帖子

因要幇亞囡搵中學, 請問聖心校風如何? 功課多嗎? 另是否好多小測, 默書, 學校谷嗎? 老師有無心教& 愛心? 唔該晒.

WINLEG 發表於 15-1-8 14:25
回覆 natnat_tsang 的帖子

因要幇亞囡搵中學, 請問聖心校風如何? 功課多嗎? 另是否好多小測, 默書, 學校谷 ...
我真心覺得校風好好, 無D唔街童, 屋村飛等放學, 出街食飯D 學生有規有矩, 又未見過D 學生裙短, 頭髮遮咗半邊面.....

功課之前都講過, 唔多, 中一會遲45分鐘放學, 呢45分鐘就係用嚟做功課.... 老師監場...

至於小測, 默書, 我又唔知多唔多, 因為無跟個女功課啦.... 佢自己搞點...係有時要家長簽名先知囉....
每年兩次考試...有兩次大測驗囉....

我個人好喜歡天主教學校, 因為D 修女好嚴, 但又好有愛心同耐性....

如果band 1 b,  除非你好保守,否則可以再搏高d.  
‹ 上一主題|下一主題