用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無決定左讀崇真的家長,入黎傾下
樓主: ericsimone
go

有無決定左讀崇真的家長,入黎傾下 [複製鏈接]

回覆 ericsimone 的帖子

我都睇左好多tt  ma ma既經驗分享,佢地話tt 課外活動、同英普班都多到報唔曬,而且都好好,所以應該夠補底既

回覆:sinling_820 的帖子

所以一齊讀,做同學仔啦

想問下知唔知tt主流上午有幾多班?

回覆:有無決定左讀崇真的家長,入黎傾下

我女都會讀主流am, 家姐讀緊,非常開心,老師好有愛心,好多不同興趣班可報讀。

引用:回覆+ericsimone+的帖子 本來想同你囡囡做

原帖由 belaau 於 14-12-17 發表

本來想同你囡囡做同學,但剛剛收到email係waiting
waiting信係講明你小朋友列為備取生?洗唔洗reply返去

引用:我女都會讀主流am,+家姐讀緊,非常開心,老

原帖由 CherChar 於 14-12-17 發表
我女都會讀主流am, 家姐讀緊,非常開心,老師好有愛心,好多不同興趣班可報讀。

...
想問下家姐讀緊咁妹妹入去會唔會容易d?因為我都係有兩個女,希望阿妹出年都可以入到,不過阿妹係9月細b

想請問,1月註冊前有冇嘢要交要做?怕自己睇錯

回覆 dinling 的帖子

係呀,講明備取生,要打電話返去

我係想入呢間,但現在有聖母am offer,老公鍾意多點,崇真會照wait,希望可以同你小朋友做同學仔啦!

引用:回覆+ericsimone+的帖子 我係想入呢間,但

原帖由 belaau 於 14-12-18 發表

我係想入呢間,但現在有聖母am offer,老公鍾意多點,崇真會照wait,希望可以同你小朋 ...
係咪都係大圍果間?waiting應該好容易wait到

係黃大仙嗰間,有小學中學,但上去係女校,老公鍾意,我就一半一半,覺得男女校好少少

引用:想請問,1月註冊前有冇嘢要交要做?怕自己

原帖由 icyicyjoyi 於 14-12-18 發表
想請問,1月註冊前有冇嘢要交要做?怕自己睇錯
應該無野要做,等1月22或23交文件

引用:回覆+ericsimone+的帖子 係黃大仙嗰間,有

原帖由 belaau 於 14-12-18 發表

係黃大仙嗰間,有小學中學,但上去係女校,老公鍾意,我就一半一半,覺得男女校好少少
男女校係好少少既,不過好多勁既學校都係男校or女校呢

我都係決定讀崇真國際班

回覆:ericsimone 的帖子

揀崇真冇錯,唔明白點解好多人選所謂名幼而放棄TT, TT讀得開心,程度又好好。國際班唔谷。大仔由國際崇幼讀到崇小,黎緊細佬會讀國際k1啦。

回覆:bosophie 的帖子

我都係咁話,佢地走寶了

真係好多人放棄TT,但我地撿有學卷的主流班,係咪都咁好

睇到你咁講,我放心哂呀

引用:揀崇真冇錯,唔明白點解好多人選所謂名幼而

原帖由 bosophie 於 14-12-18 發表
揀崇真冇錯,唔明白點解好多人選所謂名幼而放棄TT, TT讀得開心,程度又好好。國際班唔谷。大仔由國際崇幼讀 ...
想問下國際班係咪似國際學校我模式,會free d同埋活動教學架? 因而家囡囡pn班都好free, 我有擔心tt 傳統會唔習慣

引用:Quote:原帖由+icyicyjoyi+於+14-12-18+發表

原帖由 ericsimone 於 14-12-18 發表
應該無野要做,等1月22或23交文件
o, thank you.

‹ 上一主題|下一主題