用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 12網&14網統一派位排位參考
樓主: hkpapa852
go

12網&14網統一派位排位參考 [複製鏈接]

引用:Quote:Mommy-Maggie+發表於+15-1-27+20:10+

原帖由 hkpapa852 於 15-01-28 發表
雖然唔係好熟, 最後都整咗:
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2991815&extra=
...
謝謝大俠丈義相助。。。
hkpapa852, 你唔熟11網咩?我見你的意見,字字珠璣,

Mommy-Maggie 發表於 15-1-28 15:18
謝謝大俠丈義相助。。。
hkpapa852, 你唔熟11網咩?我見你的意見,字字珠璣,

...
我只係好似D講股佬咁, 將人地提供(同埋部份自己揀既)數據資料整理下啫
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆 hkpapa852 的帖子

何謂保守d方式?小朋友今年9月k3,仲係一頭霧水,請賜教。

我覺得st francis要乙一才有機會呢。

回覆:12網&14網統一派位排位參考

Thanks!!!

睇過14網佛教康山既校務報告(P.20), 2014年有約25%畢業生升讀一線中學, 應該係三寶中較理想既一間
啟基既校務報告(P.12)講咗,2014有17%學生派入第一組別(B1)學校
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 15-1-28 15:34
我只係好似D講股佬咁, 將人地提供(同埋部份自己揀既)數據資料整理下啫
大家咁話

hkpapa852  哈, 原來你係珠珠?趙海珠?   發表於 15-1-29 10:58

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852  哈, 原來你係珠珠?趙海珠?   發表於 12 分鐘前 刪除

係我就發喇

醒目開學勳章

回覆:hkpapa852 的帖子

咁有冇人知道北角官立雲景道大幾幾多%派到band 1 中學呢?佢個website 上資料唔太詳細。

引用:睇過14網佛教康山既校務報告(P.20),+2014年

原帖由 hkpapa852 於 15-01-29 發表
睇過14網佛教康山既校務報告(P.20), 2014年有約25%畢業生升讀一線中學, 應該係三寶中較理想既一間
啟基既校 ...
請問如果甲一乙一填丹循,乙二炮米乙三太古會唔會太博呢?

hkpapa852  係!  發表於 15-1-30 08:54

回覆:boomma 的帖子

我諗好多人太古擺第二。其實十四網只需要諗頭一二志願,其他都冇機會了(除三寶)

另你們甲一會填誇區嗎?還是都1-1-1?

引用:睇過14網佛教康山既校務報告(P.20),+2014年

原帖由 hkpapa852 於 15-01-29 發表
啟基既校 ...
其實我諗既然緊將康山或雲景道放第三,其實邊間好d呢?

上年太古乙二收唔晒!放乙三應該冇機……上年炮米乙二又係好多人唔中……

引用:上年太古乙二收唔晒!放乙三應該冇機……上

原帖由 DesireeAvril 於 15-01-30 發表
上年太古乙二收唔晒!放乙三應該冇機……上年炮米乙二又係好多人唔中…… ...
其實有某些原因本人要將炮米放乙二,我知機本上好難,但如果唔放乙三太古,咁請問下放衛理下係乙三有冇機呢?請賜教

boomma 發表於 15-1-30 15:15
其實有某些原因本人要將炮米放乙二,我知機本上好難,但如果唔放乙三太古,咁請問下放衛理下係乙 ...
歷史資料放咗係度,信唔信尤得你。你係要做高風險決定,就要有心理準備。

大家知唔知炮米,北循,北官,滬江等學校都有校車去西湾河,筲箕湾等地。

回覆:GCRuby 的帖子

當然有

hkpapa852 發表於 15-1-29 09:44
啟基既校 ...
啟基條link有問題

如我跨區心儀香港華仁小學 我系咪應該填
甲一 華小下午
甲二 華小上午
???定填甲一就夠?甲二一定吾得?

THX THX!!!
‹ 上一主題|下一主題