用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 直資比較(
樓主: yuiyui888
go

直資比較( [複製鏈接]

醒目開學勳章

引用:是2nd+in +

原帖由 yuiyui888 於 15-01-29 發表
是2nd in
王錦辉是否一定有机会收先有得second in ?

回覆:yuiyui888 的帖子

請問大家對基崇睇法呢?Band 2中尾可報嗎?

yuiyui888 發表於 15-1-29 00:02
其實,我仲報左顏保鈴和李國寶,但冇撞期。我仔唔谷得,做功課比較慢,所以想揀一間輕鬆小小的直資學校。王 ...
王錦輝 和 李國寶

引用:請問大家對基崇睇法呢?Band+2中尾可報嗎?

原帖由 NurseSally 於 15-01-29 發表
請問大家對基崇睇法呢?Band 2中尾可報嗎?
Band 2 中有人入,band 2 尾就唔敢講。

引用:Quote:yuiyui888+發表於+15-1-29+00:02+其

原帖由 elbar 於 15-01-29 發表
王錦輝 和 李國寶
謝謝!

引用:Quote:原帖由+yuiyui888+於+15-01-29+發表

原帖由 benben23 於 15-01-29 發表
王錦辉是否一定有机会收先有得second in ?
我都唔知有幾大機會,仔話first in 不是表現得太好。

引用:Quote:原帖由+yuiyui888+於+15-01-28+發表

原帖由 gracelam 於 15-01-28 發表
匯基
計banding滙基最好

yuiyui888 發表於 15-1-29 00:02
其實,我仲報左顏保鈴和李國寶,但冇撞期。我仔唔谷得,做功課比較慢,所以想揀一間輕鬆小小的直資學校。王 ...
五間直資中我較為喜歡匯基、顏寶鈴 和 李國寶。但你有冇試其他的直資中學呢?

引用:其實,我仲報左顏保鈴和李國寶,但冇撞期。

原帖由 yuiyui888 於 15-01-29 發表
你有冇諗過,由得佢慢吞吞幾耐!

vincher    發表於 15-1-30 22:07
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

引用:Quote:yuiyui888+發表於+15-1-29+00:02+其

原帖由 littlekid 於 15-01-30 發表
五間直資中我較為喜歡匯基、顏寶鈴 和 李國寶。但你有冇試其他的直資中學呢? ...
Agree !呢3間都係我個band1尾阿女的選擇。

原帖由 littlekid 於 15-01-30 發表
五間直資中我較為喜歡匯基、顏寶鈴 和 李國寶。但你有冇試其他的直資中學呢? ...
我已經報了6間,好攰了!

引用:Quote:原帖由+yuiyui888+於+15-01-29+發表

原帖由 ANChan59 於 15-01-30 發表
你有冇諗過,由得佢慢吞吞幾耐!
坦白講,唔到我控制,佢自己咁慢都犧牲左玩嘅時間!

yuiyui888 發表於 15-1-30 15:21
我已經報了6間,好攰了!
6閒會好辛苦!
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

yuiyui888 發表於 15-1-30 15:22
坦白講,唔到我控制,佢自己咁慢都犧牲左玩嘅時間!
他是否完美主義者?

B1, 何不等大抽獎, 今年人數又小, 就是有錢也寧可留來中四五出外國讀

做功課慢不是理由去讀間HEA中學, 將來到社會工作怎麼, 應加上適當的壓力以作訓練

Band 1a/b 生, 今年其實真係可以等大抽獎, 唔駛太心急.  我仔學校A班生, 除咗入神校個D, 好多都等大抽獎, 老師話Band 1 生學額夠派有餘.  

做父母好緊張, 我都明, 但其實小朋友 interview都好大壓力, 唔係大啱的學校, 就in 少間啦, 比D空間小朋友.

引用:做功課慢不是理由去讀間HEA中學,+將來到社

原帖由 SONIALAI 於 15-01-30 發表
做功課慢不是理由去讀間HEA中學, 將來到社會工作怎麼, 應加上適當的壓力以作訓練 ...
That's my point too!

引用:Band+1a/b+生,+今年其實真係可以等大抽獎,+

原帖由 aleung922 於 15-01-30 發表
Band 1a/b 生, 今年其實真係可以等大抽獎, 唔駛太心急.  我仔學校A班生, 除咗入神校個D, 好多都等大抽獎,  ...
派位好大機會入到 band 1,但我喜歡直資的小班教學、英語環境和有外語學 (仔自己要求)。

‹ 上一主題|下一主題