用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小二插班應該幾時報名?
go

小二插班應該幾時報名? [複製鏈接]

親戚小兒讀地區band 1名校,成績中下,因搬家想小二轉九龍市區,津貼直資無所謂,唔要超多功課,活動教學有愛心ok咁話。有冇好介紹?又幾時報名?

王家爸爸  九龍邊區?  發表於 15-2-26 14:24
   0    0    0    0

Bigpig_2007 發表於 15-2-26 00:41
親戚小兒讀地區band 1名校,成績中下,因搬家想小二轉九龍市區,津貼直資無所謂,唔要超多功課,活動教學有 ...
Target是否仍是band 1名校?

成績中下二線都未必收架喎....要快d做多d資料搜集, 同埋打電話問返學校插班幾時報名了, 因為間間唔同架.  
希望每天開心渡過 ;-)

醒目開學勳章 貢獻勳章

一般學校4-5月要申請
恐龍家

回覆:小二插班應該幾時報名?

Target 一般 band 1-2 得唔得? 有冇介紹?

醒目開學勳章

想問下小二插班仲洗唔洗交porfolio?如要,porfolio要唔要加埋幼稚園成績呢?謝謝~!

引用:想問下小二插班仲洗唔洗交porfolio?如要,po

原帖由 mpyleung 於 15-03-12 發表
想問下小二插班仲洗唔洗交porfolio?如要,porfolio要唔要加埋幼稚園成績呢?謝謝~! ...
你唔交portfo, 唔係話唔得,不過你叫校長睇乜?  幼稚園成績,除非你名幼考第一,唔係係show 都show你小一考成點,應該已經無人理你幼稚園成績

醒目開學勳章 貢獻勳章

唔駛交幼稚園嘅成績表喇!你有小學成績表喇嘛!
如果唔想大搞,我會咁
-covering letter 講你想點 (如果有申請表,可以慳返呢項)
- 資料列表 (好似resume咁,個人資料,讀過咩學校/年份,攞過咩獎,學緊乜課外活動等)
- 重要嘅證書+ 小學嘅成績表
可以再加個回郵信封
恐龍家

回覆 小曳人 的帖子

請問如果心儀的學校回覆話無位,是否照常将資料寄掛號信俾校長呢?

醒目開學勳章 貢獻勳章

venus321 發表於 15-3-13 08:39
回覆 小曳人 的帖子

請問如果心儀的學校回覆話無位,是否照常将資料寄掛號信俾校長呢? ...
照寄~其實好多好學校都會話自己無位,佢啱!
但係你唔寄去,到有位時就唔輪到你

venus321  thanks  發表於 15-3-13 11:43
恐龍家
‹ 上一主題|下一主題