用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 請教:英華小一簡介會網上報名問題
go

請教:英華小一簡介會網上報名問題 [複製鏈接]

網上報名時需輸入什麼資料?小朋友資料需要嗎?

有什麼步驟?是否先揀日期再輸入個人資料?

因夫婦都要返工,會分別在公司登入報名,會否有問題?

謝謝。

4    0    0    0

ppmmbb 發表於 15-3-6 11:38
網上報名時需輸入什麼資料?小朋友資料需要嗎?

有什麼步驟?是否先揀日期再輸入個人資料?
年年個網頁都未必一樣, 但一般要入既資料係:

小朋友英文全名
小朋友出世紙號碼
小朋友出生日期
父/母英文全名
聯絡電話
電郵地址

未必全部都要, 而且都唔會核對
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 15-3-6 11:44
年年個網頁都未必一樣, 但一般要入既資料係:

小朋友英文全名
唔會核對?

醒目開學勳章 貢獻勳章

hcd 發表於 15-3-11 11:01
唔會核對?
點對?幾百人進場,你想佢對呀?有張確認print out就得,間間都係咁,所以可以俾朋友去
我當年都係見到呢度有人攞多咗位,forward個email俾我,咁我自己去
恐龍家

引用:Quote:hcd+發表於+15-3-11+11:01+唔會核對?

原帖由 小曳人 於 15-03-11 發表
點對?幾百人進場,你想佢對呀?有張確認print out就得,間間都係咁,所以可以俾朋友去
我當年都係見到呢度 ...
係咪每人只可留一个位?

小曳人  1 or 2  發表於 15-3-17 07:56
‹ 上一主題|下一主題