用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問2015年度聖道迦南書院和保良局羅氏基金中学那間好些 ...
樓主: yanson1010
go

請問2015年度聖道迦南書院和保良局羅氏基金中学那間好些? [複製鏈接]

kpbb 發表於 17-1-9 17:12
聽"聖"老師講, 每天早上會收晒學生電話,到放學前先派返比佢地.
今年的面試,會否即日安排second interview ?謝謝您。

進爸爸 發表於 17-1-10 09:22
今年的面試,會否即日安排second interview ?謝謝您。

係, 即日second in
得閒入來看看"雙妹嘜"啦......
http://hk.myblog.yahoo.com/jessjuli088

進爸爸 發表於 17-1-10 09:22

1st in 都會收,唔一定個個2nd in

hkpapa852 發表於 17-1-9 13:29
你話近兩年聖道迦南只揀B1/B2 in, B3無機會

其實我係睇見近兩年, 多咗好多B2頭家長上嚟話聖道迦南唔收佢地 ...
3322是入U的基本要求嗎?知不知聖道迦南實際上入U的人數?謝謝。

hkpapa852 發表於 17-1-9 13:29
你話近兩年聖道迦南只揀B1/B2 in, B3無機會

其實我係睇見近兩年, 多咗好多B2頭家長上嚟話聖道迦南唔收佢地 ...
3322是入U的基本要求嗎?知不知聖道迦南實際上入U的人數?謝謝。

bigheadis 發表於 17-2-21 09:47
3322只係基本要求 (10分), 但實際上如果只達基本要求, 只有少部份自資大學會收你讀degree.

要升8大讀degree, 平均3322外加最佳5科合共22分先得

聖道迦南沒有公佈入U資料
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。
‹ 上一主題|下一主題