用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 校際音樂節遇上殺手評判
樓主: kkhon
go

校際音樂節遇上殺手評判 [複製鏈接]

回覆:alanwong238 的帖子

回覆:校際音樂節遇上殺手評判

有要求是一件好事,好過係唔係都俾好高分

我囝囝昨晚六級鋼琴比賽,比賽場地去過兩次,今次第三次,之前兩次嘅參賽者年紀都細,所以沒有問題,但今次參賽者的年紀比較大,張椅較到很高,囝囝很矮,所以到他時便要將椅較矮,他用盡方法都不能將椅較矮,後來工作人員不耐煩地叫家長可以幫忙,當我正準備出去時,有位熱心的男家長跑去幫忙,但多番努力也不能較矮張椅,他無耐只好作罷,但囝囝隻腳跟本踏不到pedal,他只好再努力嘗試,但都不成功,最後那熱心的家長提議用我們的座椅代替,當時工作人員只好同意,但對囝囝有一定影响。
我不是要抱怨囝囝拿不到獎,因他也只差兩分,但我非常滿意.因為他可以順利完成首曲。我想說的是比賽場地是否應確保設備完好和適合每個參賽者用,不論大小高矮,而評判寫了句(you need a pedal box),我只好嘆句原來是我的錯!

引用:+本帖最後由+HappyYH+於+15-3-26+18:45+編

我囝今次第1次考, 2級鋼琴比賽,  比賽場地葵涌 YMCA,   

評判無好hea 咁寫幾隻字收工, 都有好多賽後意見. 賽後即場教大家點做先好, 是個盡責嘅評伴,  冠軍都係87,第3名83,  我囝囝82,  不過都唔係好多8字頭。
‹ 上一主題|下一主題