用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 基督教香港信義會宏信書院 宏信好唔好? 觀點與角度
樓主: mandi_lui
go

宏信好唔好? 觀點與角度 [複製鏈接]

回覆:jamlee309 的帖子

各位都是希望為小朋友找最適合最好的學校,因為怕自己揀錯。;當時年我也是一樣諗左好耐,到今年已經升Y6 ,亦問過自己好多次是否㨂錯,係(冇)。
問過佢好多次Y7想吾想轉走,佢話吾好。其實學校的確可以做得更好,但由y1到今年。好彩遇到嘅老師都好好,會用活動方法教math 。易明有趣。剛剛去完旅行,佢會主動與外國人溝通完全吾驚,雖然吾係話好叻,但我已滿意了。
希望各位都可㨂心中最適合的學校

回覆:reneemissingham 的帖子

平日學冇禁止廣東話,與同學老師溝通佢地自然會轉台

回覆:tomisll 的帖子

補習好平常.好似傳統小學生平常也去補習一樣。覺得有需要咪補囉

回覆:tomisll 的帖子

補習好平常.好似傳統小學生平常也去補習一樣。覺得有需要咪補囉

引用:Quote:原帖由+reneemissingham+於+15-07-27

原帖由 小豆媽 於 15-07-29 發表
講廣東話真係有問題? 全英外著小朋友金髮,韓國日本,印度,非藉,都唔會被孤立喎,反而仲會堆埋本地小朋友 ...
同意呀見到小朋友吾同國籍都可以一齊玩一齊做評估。

tinaxxy 發表於 16-11-2 13:41
咁擔心就唔使去讀lor,大家都有選擇,全香港五百間小學,要讀一間就要有信心,對需改善之處也需有信心。
利 ...

啱嘅!有懷疑吾鐘意寧願放棄,免將來後悔又話學校差。我嗰由y1 到現在y7 ,冇錯是有學生講粗口也有高年級問題!但每次學校會出通告通知家長又會與學生解釋,我也會與自己小朋友傾下,講真不是單方面做,家長也應該教導孩子是與非。已讀了7年。學校真的改變了很多,好彩小朋友非常鐘意宏信而且與同學感情亦好好。如果覺得宏信不是自己想要的就放棄吧。
‹ 上一主題|下一主題