用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 CKY the 4th interview
go

CKY the 4th interview [複製鏈接]

有沒有人收到CKY第四次面談的電郵?

2    0    0    0

引用:有沒有人收到CKY第四次面談的電郵? +

原帖由 BBLAX 於 15-05-27 發表
有沒有人收到CKY第四次面談的電郵?
我朋友收到

4th interview……同YW鬥多?

如果間間直私有樣學樣,in 4次,玩足好多個月,父母壓力真係爆煲。

回覆:CKY the 4th interview

:;pppp:

引用:如果間間直私有樣學樣,in+4次,玩足好多個

原帖由 Jane1983 於 15-05-27 發表
如果間間直私有樣學樣,in 4次,玩足好多個月,父母壓力真係爆煲。

上年呢間已經有4th in

其實3次都好夠
間間in 咁多次上班家長真惨

Jane1983  做父母越來越難  發表於 15-5-27 08:27

越要in得多,證明學校巴閉d囉

4th??????

其實所謂4th in只係call waiting去見, 正取個班3/4月時已經註冊咗
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

反而欣賞只in 1次便已找到合適的學生的小學

可能係西走一批無誠意、渔翁撒網、人考佢又考家長既方法~

hkpapa852 發表於 15-5-27 08:40
其實所謂4th in只係call waiting去見, 正取個班3/4月時已經註冊咗
禁就唔係4th interview啦~~应叫做後補生interview.嚇死人咩in四次!

引用:Quote:hkpapa852+發表於+15-5-27+08:40+其

原帖由 Yanamami 於 15-05-27 發表
禁就唔係4th interview啦~~应叫做後補生interview.嚇死人咩in四次!
候補生見4次都

引用:可能係西走一批無誠意、渔翁撒網、人考佢又

原帖由 Yanamami 於 15-05-27 發表
可能係西走一批無誠意、渔翁撒網、人考佢又考家長既方法~
如果at this moment都未有其他心儀學校收,無論係咪佢大粉絲,家長都去住先啦。

Yanamami 發表於 15-5-27 08:46
其實根本就係, 只不過唔知點解係要強調"4th in"而唔係"call waiting"啫!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

bubuG 發表於 15-5-27 08:56
候補生見4次都
如果港同, 英華, TSL.... call waiting 面試, 都係4次啦!

最重要係, call 你個間係咪你杯茶..... 唔係仔杯茶, In 一次都嫌多

引用:Quote:bubuG+發表於+15-5-27+08:56+候補生

原帖由 hkpapa852 於 15-05-27 發表
如果港同, 英華, TSL.... call waiting 面試, 都係4次啦!

最重要係, call 你個間係咪你杯茶..... 唔係仔杯 ...
YW 冇喎,舊年識人即call 即註冊。

引用:Quote:原帖由+hkpapa852+於+15-05-27+發表

原帖由 bubuG 於 15-05-27 發表
YW 冇喎,舊年識人即call 即註冊。
Btw, Tsl 都冇call waiting interview . 即call 就係。

引用:Quote:Yanamami+發表於+15-5-27+08:46+禁就

原帖由 hkpapa852 於 15-05-27 發表
其實根本就係, 只不過唔知點解係要強調"4th in"而唔係"call waiting"啫!
佢個email自己咁寫喎,同埋都真係要再group in.  "We would like to offer your child fourth interview"

‹ 上一主題|下一主題