用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 有關2015沙田扣門
go

有關2015沙田扣門 [複製鏈接]

我小朋友被定為band 1尾尾萬一去左band 3 school
有什麼 school 可供扣門
因為沙田有君子栛定
謝謝
   3    0    0    0
有捨必有得 有得必有失

萬一真係咁不幸b1生入b3校,請立即要求校長出信往叩門,有無君子協定都好,近近地先叩沙田b1 & b2,再叩葵青…因此兩區比較多d學校可揀!至於那間合適就自己做定功課啦!

如果真係去咗band 3 學校,甘唯一可能係學生係band 2,隨機編號好差。呢個階段應該問下band 2 學校有無得扣門。我估,要預備扣band 2 中學校,甘會安全d.因為所謂無扣門係唔開留班位,令音樂凳效果減弱。甘一般band 2 學校都唔會有太多位,因為band 2 學校唔會唔夠學生。甘佢收嘅扣門生,自然係要比自己手上學生叻。呢個情況,扣band2 成功率會大好多。除非揀學校策略好奇特,否則band 1 學生無可能去band 3 學校。要接受小朋友係band 2.

回覆 香香 的帖子

我無準備,因為仔仔係穩陣band1, 而我的選擇是非常保守。除非填錯no., 否則唔會有問題。

引用:回覆+香香+的帖子 我無準備,因為仔仔係穩

原帖由 SIYip 於 15-06-16 發表
回覆 香香 的帖子

我無準備,因為仔仔係穩陣band1, 而我的選擇是非常保守。除非填錯no., 否則唔會有問題。 ...
亞囡當年都係穩陣band 1, 但係我都預咗成十份copy 扣門用

上主是我的牧者, 我實在是一無所缺。
祂使我臥在青綠的草場, 又領我走近幽靜的水旁,
還使我的心靈得到舒暢。
祂為了自己名號的原由, 領我踏上了正義的坦途.....
祢的牧杖和短棒, 是我的安慰舒暢.......
在我一生的歲月裡, 幸福與慈愛常隨不離,
我將住在上主的殿裡, 直至悠遠的時日。

當年兒子肯定是b1,加上選校避開大熱,但我都準備了五份copy for 叩門用

引用:當年兒子肯定是b1,加上選校避開大熱,但我

甘你地所準備的是否全放入碎紙機

SIYip 發表於 15-6-17 00:14
是的

所以,不要太恐慌。過度資訊有時反而有反效果。

beaclem  都係prepare for the worse  發表於 15-6-18 13:44

回覆:有關2015沙田扣門

當年我都係預備左3份, 最後都係攞去回收, 預祝大家所預備的叩門文件會變成回收廢紙

香香  Yeah..........................  發表於 15-6-17 16:43

引用:甘你地所準備的是否全放入碎紙機

原帖由 SIYip 於 15-06-17 發表
我上年做咗九份,其中五份填哂申請表貼埋相,最後用咗一份。

不過啲紙上到中學印pastpaper好快用哂

回覆:SIYip 的帖子

最後無用到!重成班家長去咗飲茶慶祝

上主是我的牧者, 我實在是一無所缺。
祂使我臥在青綠的草場, 又領我走近幽靜的水旁,
還使我的心靈得到舒暢。
祂為了自己名號的原由, 領我踏上了正義的坦途.....
祢的牧杖和短棒, 是我的安慰舒暢.......
在我一生的歲月裡, 幸福與慈愛常隨不離,
我將住在上主的殿裡, 直至悠遠的時日。

我都準備左5份, 都好重下. 為左唔好浪費, 食完早餐後, 放左一份去呂明才玩下, 然後去左打BOWLING! 當然係無面試機會啦, 我地自行都無選佢.

沙田有叩門位嗎? 有人成功叩入嗎?

‹ 上一主題|下一主題