用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 畢業試派晒主科卷
樓主: miriam
go

畢業試派晒主科卷 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

chysanna 發表於 15-6-12 17:02
我呀仔已經唔駛考試, 1-5年班考試嘅同時, 6年級就主力溫TSA ! 好好彩, 可以輕鬆一個考試... 嘿~  ...
學校開始操 PS-1 咋, 派完卷後都無捉佢地溫 TSA.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回覆:畢業試派晒主科卷

我們那間唔派卷,只知分數。呈分三後,hea 住溫習,好彩畢業試主科無唔合格

我女也是 hea住温.英文有95分. 上次呈分又唔見有咁高分

引用:Quote:小豬嘜+發表於+15-6-12+09:41+小兒都

原帖由 miriam 於 15-06-12 發表
谷左三次考試, 畢業試前開三人會議, 決定由我囡自己溫書, 亦都講到明畢業試對叩門有影響, 等佢自己去諗.

...
我囡學校未派晒,中文仲未知,唔明老師點解改卷改咁耐。

我都唔知學校份卷有冇淺左,不過見到原本考得好過我仔嘅今次差過我仔。
今次畢業試阿仔無hea温,佢係直頭無温,唔知學校有冇温,但係屋企我睇唔到有温習。
分數都比幾次呈分好,但佢地今次只考中英數3科。

醒目開學勳章 王國長老

patpat234 發表於 15-6-20 10:16
我都唔知學校份卷有冇淺左,不過見到原本考得好過我仔嘅今次差過我仔。
今次畢業試阿仔無hea温,佢係直頭無 ...
我諗緊係咪壓力細左, 所以我囡考得畀三次呈分試好, 唔排除你囝都係咁架.

畢業試我囡都無乜點溫書, 我直頭唔理佢, 問完唔使我出手就算, 最估唔到連中文科都 A 返.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

好簡單

我個仔話中英數3份卷都好難喎,中文最高分8字頭,數學有6個人吾合格。

我仔今次hea 温又唔補習,居然數學同常識滿分, 中文同英文keep 到9字, 绝對好過三次呈分, 初時以為卷淺, 但問番其他同學就跌晒, 証明阿仔唔可以受压

little_yolky  吓,如果3次呈分都咁靚就好了。  發表於 15-6-24 15:05

醒目開學勳章 王國長老

引用:我仔今次hea+温又唔補習,居然數學同常識滿

原帖由 joetsang 於 15-06-23 發表
我仔今次hea 温又唔補習,居然數學同常識滿分, 中文同英文keep 到9字, 绝對好過三次呈分, 初時以為卷淺, 但 ...
證明畢業試無壓力下先知真正實力係點

醒目開學勳章 王國長老

引用:我地都派曬,小學畫上完美句號。

原帖由 goodmama2003 於 15-06-23 發表
我地都派曬,小學畫上完美句號。
派埋成績表先完晒

引用:Quote:原帖由+joetsang+於+15-06-23+發表我

原帖由 miriam 於 15-06-23 發表
證明畢業試無壓力下先知真正實力係點
亞仔小一到小五呈分前都係考頭五,第一次呈分就大跌,追到第三次先好番d, 都上唔番頭五,佢自己受唔到壓失手都冇計,宜家唯有等運到

醒目開學勳章 王國長老

joetsang 發表於 15-6-23 14:42
亞仔小一到小五呈分前都係考頭五,第一次呈分就大跌,追到第三次先好番d, 都上唔番頭五,佢自己受唔到壓失 ...
最緊要個 banding keep 得返係 b1 度, 係自行時會輸蝕左

引用:Quote:joetsang+發表於+15-6-23+14:42+亞仔

原帖由 miriam 於 15-06-23 發表
最緊要個 banding keep 得返係 b1 度, 係自行時會輸蝕左
banding keep到,學校成績表排名keep到,只係教育局呈分排名追唔到,自行蝕晒

醒目開學勳章 王國長老

joetsang 發表於 15-6-23 15:14
banding keep到,學校成績表排名keep到,只係教育局呈分排名追唔到,自行蝕晒
  ...

我囡呈一好好, 呈二失手, 好彩 banding 無大跌, 同樣係教局個排名蝕晒.

醒目開學勳章

回覆 miriam 的帖子

阿女今次好hea 冇咩溫習,慶幸四科都keep 到9字

醒目開學勳章 王國長老

peggy 發表於 15-6-23 18:40
回覆 miriam 的帖子
你囡囡唔使擔心, 一向成績都好好

係屈臣氏頒獎禮見到你囡囡, 真係好運動形丫.

醒目開學勳章

miriam 發表於 15-6-23 18:46
你囡囡唔使擔心, 一向成績都好好

係屈臣氏頒獎禮見到你囡囡, 真係好運動形丫.
估唔到,你認到佢
‹ 上一主題|下一主題