用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局蕭漢森小學 請問有無人15分自入沙田蕭小?
go

請問有無人15分自入沙田蕭小? [複製鏈接]

請問有無人15分自入蕭小?

0    0    0    0

回覆:aryemyem 的帖子

聽講好似有

有同學仔15分自行失敗不過抽獎放第一抽中

回覆:請問有無人15分自入沙田蕭小?

謝謝媽媽們回復,請問25分自入沙循好定15分入搏蕭小好?

aryemyem 發表於 15-6-29 13:04
點解要15分入蕭小? 有乜好? 沙循唔錯啊, 仲要必入, 唔好話蕭小, 就算係朱小, 都緊係要25分既沙循啦, 唔入你就得個桔, 仲要唔覺蕭小會同沙循有何大分別。

醒目開學勳章

aryemyem 發表於 15-6-29 13:04
之前你出過POST問過, 蕭小是否有很突出的可取之處, 令你值得用必入的沙循去搏呢?
可能2間真係有分別, 不過真係唔大.

毫無疑問,我會選沙循。上年叩門兩間都去過,沙循老師﹑校務處職員都很有禮貌及友善。雖然最終叩門失敗,但對這間印象非常好相反,蕭小,遇到的都是沒有表情的,個人感覺沙循取勝!

多謝各位媽媽神的回復。
我之所以終情於蕭小是因為其校舍優秀,升中派位也很不錯,相反沙循網頁乜都睇唔到,但聽講又話佢只係低調,其實很不錯,所以在糾結

醒目開學勳章

引用:多謝各位媽媽神的回復。 我之所以終情於蕭

原帖由 aryemyem 於 15-06-29 發表
多謝各位媽媽神的回復。
我之所以終情於蕭小是因為其校舍優秀,升中派位也很不錯,相反沙循網頁乜都睇唔到 ...
對!兩校若論校舍同升中派位比較,以蕭小較優,但是否值得搏,就要考慮自己有幾多籌碼及運氣了,問自己輸左受唔受得起先?若認為OK咪去馬囉!受唔起就要買保險!

醒目開學勳章

回覆 lingchi 的帖子

話分兩頭, 蕭小乙一機會算大, 抽獎始終有風險, 自己衡量下.

多謝回復,我仔今年9月才k2,諗到兔年出年率极高,亦參考左媽媽們對沙循良好評價,心中已有數。感謝

噢……今朝睇左名單了,我15分自行,無份!

引用:+噢……今朝睇左名單了,我15分自行,無份

原帖由 happy2010bb 於 15-11-23 發表
噢……今朝睇左名單了,我15分自行,無份!
我上年15分大抽獎乙一中, 乙一機會大, 如果喜歡此學校, 就放乙一。

‹ 上一主題|下一主題