用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿天主教小學 聖保祿天主教小學.. 需要1-1-1?
樓主: Vijoyce
go

聖保祿天主教小學.. 需要1-1-1? [複製鏈接]

醒目開學勳章

回覆:聖保祿天主教小學.. 需要1-1-1?

往年確是唔需要,只是今年改左,
其實叩門前都需要去學校網頁望望,
版主既留言都是舊留言,所以自己都要小心求證
祝大家叩門成功

小朋友見成點呀? 其實有幾多個叩門位?

Bettylau 發表於 16-6-9 22:56
要煩都煩吓 唔 係 跑馬地返學你同小朋友頂唔頂得順先再考慮揀唔揀啦  
...
返柴湾冇問題……預左……

heiheigirl 發表於 16-6-13 17:22
往年確是唔需要,只是今年改左,
其實叩門前都需要去學校網頁望望,
版主既留言都是舊留言,所以自己都要小 ...

所以如果跟版主料去填 自行 , 甲1, 乙1 就出晒事啦,  版主唔知今年情況就出少句聲啦,  唔好誤導家長填表  

因為信錯佢放料無填 111 去博其他又無 OFFER 就出晒事啦, 抿 都無得 抿

呢個 PO 特登開來講填表,  真係信佢一成 , XXXX

pakwong 發表於 16-6-22 03:04
返柴湾冇問題……預左……
而家全日 定半日 ? 半日就辛苦 D  

醒目開學勳章 王國長老

Bettylau 發表於 16-6-23 19:55
所以如果跟版主料去填 自行 , 甲1, 乙1 就出晒事啦,  版主唔知今年情況就出少句聲啦,  唔好誤導家長填表   ...
我相信任何有SENSE嘅家長都識靠日期分辦新舊資料, 唔會唔講道理又無禮貌

回覆:Charlotte_mom 的帖子

佢真喺專燎交嗌. 處處辣火頭.

引用:+本帖最後由+Bettylau+於+16-6-12+12:27+編

原帖由 Bettylau 於 16-06-12 發表
你有冇睇發表日期㗎?鬧錯版主唔認,家長搵料睇清楚發布時間是常識吧,咁都搞錯真係幫你唔到。

引用:佢真喺專燎交嗌.+處處辣火頭. +

原帖由 pooh仔 於 16-06-24 發表
佢真喺專燎交嗌. 處處辣火頭.
版主黑仔

Charlotte_mom 發表於 16-6-23 22:34
我相信任何有SENSE嘅家長都識靠日期分辦新舊資料, 唔會唔講道理又無禮貌

go  聖保祿天主教小學.. 需要1-1-1? [複製鏈接]
Vijoyce

Vijoyce 當前離線
在線時間215 小時 最後登錄16-6-20 國民生產力0  附加生產力1559  貢獻生產力0  註冊時間11-7-26 閱讀權限10 帖子247 主題49 精華1 積分1806 UID552055

大宅

大宅, 積分 1806, 距離下一級還需 3195 積分

就快9月.. 要決定自行邊間...仲1516緊

本主題由 Charlotte_mom 於 15-10-3 12:25 移動
收藏0 分享0 支持0 反對0  分享

阿版 主,  請問樓主開帖係唔係 2015 年 8 月 6 號開帖 要 填 2016/17 入學表格, 問呢間學校係唔係需要 1-1-1 用來打算幫個女 係 2016年入學 呢 ???

你所提供係 2015/16 入學 IN 情況要求 (就當系真) 000 , 樓主若果信你資料係唔係 2016/17 年自行未必填呢間做 1,
可能 等011 010 001 博有得 IN ???

咁你係唔係當 2015/16 同 2016/17 做法一樣丫 ?  信你資料家長若果真係唔填呢間 111 今年 2016 6月係唔係 連 IN 都 無機會 IN 呢 ???

你真係當人傻咖 ? 睇錯日子 ?????

撩交哎 , 死唔認講錯嘢 果個係 版主你

引用:+本帖最後由+Bettylau+於+16-6-24+23:52+編

原帖由 Bettylau 於 16-06-24 發表
亞太太呀. 莫非你有超能力可以未卜先知

有用腦諗嘅都知講以往嘅甄選條件.  學校n年都喺000都可以叩.  但今年突然改例. 我相信好多人失預算.

但又講真. 如真的對這所小學心儀. 可以放甲部3個志願其中之一.  如只抱住一試心態而去叩就無謂喇. 到時又 xxx vs xxx. 咪盞搞.

引用:+本帖最後由+Bettylau+於+16-6-23+20:01+編

原帖由 Bettylau 於 16-06-23 發表
填020 . 030 都有得1st in.  唔知你就咪亂bark

回覆:聖保祿天主教小學.. 需要1-1-1?

其實真心去心儀學校叩門的家長,有sense的一定會先去學校官網睇資料,學校未有顯示資料,都會無間斷𥄫到實。以我記憶,SPPCS係今年三四月左右出了2016小一叩門須知同表格。(當年我真係bookmark 咗心儀學校網頁,逢週一早前check 一輪)
除了check website, 就係走來ek爬文,開聲問下過來人取經。從來無人話網絡討論區資訊是100%正確,如果家長覺得被舊料誤道,大家只會覺得他不夠sense。

Chirley    發表於 16-6-28 11:15

回覆:pooh仔 的帖子

Yes, 我就是020,今年3/5第一天學校收叩門表,我就火速親身早上遞交。學校有叫我去1st in。不過我已派心儀的、所以沒去in。(希望大家留下有用資料,等下年的家長除了睇官網外,可以睇下前人資料捉下路)

WINDYNam  多謝你的分享!!!!  發表於 16-6-27 12:56

引用:Quote:原帖由+Bettylau+於+16-06-23+發表本

原帖由 pooh仔 於 16-06-25 發表
填020 . 030 都有得1st in.  唔知你就咪亂bark
即係有選過都可以?好苦惱!

回覆:Wonderlady 的帖子

點解呢? 你唔需要放第1㗎!  

都只喺部分家長分享放甲2. 3都可以有得in.

引用:點解呢?+你唔需要放第1㗎!++ 都只喺部分

原帖由 pooh仔 於 16-07-06 發表
點解呢? 你唔需要放第1㗎!  
因為第一,一定要放自己區幼稚園有少少關係既小學,第二要放st Paul cat?,先有得in .

因為跨區,基本上一定係為叩門而填,又怕填錯,兩邊不是人,仲慘。

Charlotte_mom 發表於 15-8-6 16:56
000都得, 而且全部有得參加第一輪
policy of that school is like that? great

karents13kaka 發表於 16-6-11 10:36
今年9月開始係返柴灣,搬三年
請問已經落實嗎? 校罔好似搵5到公布? 唔該哂

回覆 heidya 的帖子

http://www.sppcs.edu.hk/subindex ... s/pdf/13-7-2016.pdf

heidya    發表於 16-7-14 14:10
‹ 上一主題|下一主題