用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 升中後
go

升中後 [複製鏈接]

賣乜野?两睇啦(俾人意見好容易,如係自己个唔知会俾乜反应……),如賣普通正當野,係唔影响学業情况下,都未嘗唔係一个人生/社会經驗~贏好蝕好,佢都学到野。

唔講俾父母知,好易理解~佢估到你—定反对,会叫佢咪搞禁多野,專心讀書。就同拍拖一样~~禁即係如果你反应过大会变無偈傾?唯有扮傻旁敲側擊套佢口风,知道後唔洗—定話支持定反对,只表示关注,表達你担心佢分心讀書,希望佢明白你焦慮,用行动保證不影响学業,同賣既野唔会触反法例(如無牌貨、仿名版之类)。

tonychan9 發表於 15-8-24 09:28
日記簿!😈
吔~~大忌!禁有d难开门見山同佢傾……佢自己开定同人夾份?知个舖係边?扮有日你行街見到呢d舗,賣好多得意野,好似大發現禁,睇佢有乜反应……

tonychan9 發表於 15-8-24 09:37
已經試緊啦!屋企宜家好似個毒品分銷中心咁!好多包裝用品糸度!
禁咪乘機问下囉:Eeeee?禁多packing既?你賣野呀?洗唔洗幫手pack呀?多双手快d喎……

tonychan9 發表於 15-8-24 10:46
佢都唔想比你知,暫時咪扮時運高睇吾到,遲下先算。其實佢好同學都開左格仔舖啦!

...

佢攤哂d野出黎,咪話我知佢唔想俾你知喎~否則佢連d袋都唔会俾你見到?打蛇隨棍上啦~佢可能只係怕直接同你講既結果,一係俾你鬧、反对、禁止,一係潑冷水。而家俾d袋你見到箅算係暗示?唔係做到禁揚?呢个年紀係受同学影响啦~~幸好只係开下格仔舖啫~
‹ 上一主題|下一主題