用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 宣小2013-215升中結果已公佈
樓主: 小Monkey
go

宣小2013-215升中結果已公佈 [複製鏈接]

引用:宣小屢創佳績!!!今年多了地區龍頭Band1A同

原帖由 小Monkey 於 15-08-30 發表
宣小屢創佳績!!!今年多了地區龍頭Band1A
同學們自行比之前更自信了!!!
恭喜哂學兄學姐

引用:Quote:原帖由+Connie12747+於+15-08-30+發

原帖由 Cowbit 於 15-08-30 發表
呢兩年14x人, 即平均7x人一年。 宣道一級咁小人?
2013-2015即是呢個呈分年度的學生,即13-14讀小五,14-15讀小六,教育局都是這樣講的

引用:成績真係好標青!!唔好忘記每年宣小升二年

原帖由 熊牛不兩立 於 15-08-31 發表
成績真係好標青!!唔好忘記每年宣小升二年班時總有一部份人係成功插其他學校走左。升中成績都依然保持亮麗 ...
還有升小4,升小6去dg
升小二有人去紅磚,有人出尖沙咀

引用:其實有人轉校走,亦會有人來插班,來得插班

原帖由 B.BB 於 15-08-31 發表
其實有人轉校走,亦會有人來插班,來得插班的,大概都不是泛泛之輩。唔係好明 “有咁多人轉校走,都仲保持 ...
小一人數是42x4=168
但小6畢業是13x,插入來的沒有插走的多

引用:校網有無校務報告????!!!+有,就一睇就知一

原帖由 subb 於 15-08-31 發表
校網有無校務報告????!!! 有,就一睇就知一級是多少人 !!!
以我所知,升中數據所顯示的人數總和就是畢業總人數,應屆是136

引用:Quote:marcuscyrus+發表於+15-8-31+13:14+

原帖由 hkpapa852 於 15-08-31 發表
6年前升小一人數係處於低位,咁得番136人都唔算少了,亦唔代表中途轉校既人係多過留低既人 ...
我沒有當年入小一人數,如果有前輩家長能指出就最好

引用:Quote:marcuscyrus+發表於+15-8-31+13:25+

原帖由 subb 於 15-09-01 發表
但LIST 是出了122 人, 當中不見了的14人是 ????!!
我加左幾次都是136人阿

hkpapa852  唔通淨係睇到入B1個D   發表於 15-9-1 15:04
subb  sorry 我睇錯 !   發表於 15-9-1 15:02

引用:+本帖最後由+hkpapa852+於+15-9-8+15:40+編

原帖由 hkpapa852 於 15-09-08 發表
雖然我未詳細研究過各科成績,但我覺得新高中的其中3個核心科,中,英,通都是對數理強語文弱的男生不利,唔知有冇關係

引用:Quote:Yanamami+發表於+15-9-8+13:18+APS已

以入B1中學率計, APS應該係全港最高, 不過如果講揀中學嚟睇, 我覺得SFA既學生家長識揀D..... SFA最多人入既 ...
有時人揀我,我揀人,如果星展收我仔,我諗我唔會去奢望:或者皇仁自行得呢。呢個制度好難玩

引用:Quote:marcuscyrus+發表於+15-9-8+15:56+雖

語文不利男生, 都係籍口啫. 其實多年以嚟, 不管以前AL定係依家既DSE, 都要考中英文架啦!

又唔見KC, QC, St ...
以前alevel中化同ue同現在dse中英文程度有分別嗎?
真心請教,非挑戰。
題外話,以前我有同學數理高分,ue過唔到,我記得佢有大學offer,但要求佢take extra credits in english同retake UE。
我2個仔,講真我都對佢地前途不感樂觀

引用:Quote:hkpapa852+發表於+15-9-8+15:54+以入

原帖由 Yanamami 於 15-09-08 發表
禁各小学有自己喜好同track record啫~~好似KTS男仔喜揀LS—样,APS鈡情DBS, SFA就揀St Jo~好呀!分散唔洗硬 ...
又啱喎,自己走線

‹ 上一主題|下一主題