用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 TSL 家長分享會
樓主: alfredk
go

TSL 家長分享會 [複製鏈接]

回覆:TSL 家長分享會

我2/12家長會

引用:回覆+HK2009+的帖子 恭喜!你點揀呢?

原帖由 alfredk 於 15-11-06 發表
回覆 HK2009 的帖子

恭喜!你點揀呢?
Thanks!
So far only GH has offer. TSL got in final round. WKF, SFA, DGJS got 2nd in and waiting for results. And a few waiting for results. 如果咁好彩有其他offer先再諗 😄

回覆:hosuper 的帖子

我都超想知阿仔面試表現,所以勁希望可以去家長分享會。

alfredk 發表於 15-11-6 09:48
TSL入了,一定會2公婆出席,真心想多了解又教育者角度分析!

Yes. 就算到時已有更心儀嘅offer, 都想去聽下.

如果學校會比翻一D面試表現及訊息我地,當然係好事啦,入唔入到都值得去溝通一下,順便向校長討教一下教育方面嘅野。So far只有聖母一個offer, 德望waiting, WKF, SFA都去完2nd in等結果,培僑亦要去2nd in喇,DGJS冇份入2nd in,所以TSL呢一席位,要好好把握爭取了。大家也努力!

當個好爸爸

係唔係有得去家長會也有offer? 有冇係waiting or reject?

引用:千萬不要放棄不去,這是一個好好的分享!校

原帖由 hosuper 於 15-11-06 發表
千萬不要放棄不去,這是一個好好的分享!校長會耐心分享小朋友強弱項和培育小朋友的心得!大家加油!&#1281 ...
同意,非常值得一去。只是兩次interview, 老師校長已經講出我小朋友的強弱,再加上比意見我們他怎樣可以改善。睇相都冇咁準!

‹ 上一主題|下一主題