用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 填表,英文
樓主: hellomamiii
go

填表,英文 [複製鏈接]

引用:報邊間英文中學都好,我填表一定會跟奬狀去

原帖由 小木偶媽咪 於 15-12-29 發表
報邊間英文中學都好,我填表一定會跟奬狀去寫,係出中文就寫中文,英文就寫英文。

...
明白,謝謝你,過兩日開始埋手填了

引用:我囡好多比賽獎項都係中文,校內校外服務都

原帖由 miriam 於 15-12-29 發表
我囡好多比賽獎項都係中文,校內校外服務都係中大,極少數係英文黎,真係無諗過要將中文譯做英文,索性成個 ...
我囡得好少,少之又少,唯有珍而重之寫埋落去

醒目開學勳章 王國長老

hellomamiii 發表於 15-12-29 19:03
唔係多與少問題, 係跟返獎狀係中文就寫返中文, 學校唔會因係中文獎狀就唔睇囉.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

引用:Quote:原帖由+miriam+於+15-12-29+發表我囡

原帖由 hellomamiii 於 15-12-29 發表
嘩。。。呢個唔好寫啦,咁樣其實唔係幾好架 同埋,你攞果啲獎,最好係小四至小六發生,否則就隔太遠啦!

引用:Quote:原帖由+hellomamiii+於+15-12-29+發

原帖由 silvia_ng 於 15-12-29 發表
嘩。。。呢個唔好寫啦,咁樣其實唔係幾好架 同埋,你攞果啲獎,最好係小四至小六發生,否則就隔 ...
係呀,小四至小六,謝謝你

引用:Quote:hellomamiii+發表於+15-12-29+19:03+

原帖由 miriam 於 15-12-29 發表
唔係多與少問題, 係跟返獎狀係中文就寫返中文, 學校唔會因係中文獎狀就唔睇囉.
...
明白,感謝你寶貴的意

回覆 miriam 的帖子

我都係中文就寫返中文,  勉強translate 好 怪

hellomamiii 發表於 15-12-28 19:35
亞囡成績band1尾,博間band1中,估計冇咩機會面試,但都會交表,英文麻麻的我想請教以下英文:

1. 季軍, ...
4. 體能適,金獎  係 School Physical Fitness  Award Scheme - Gold Award

張 Cert. 上面有寫.....但同意係作用應不大 ~~~

醒目開學勳章 王國長老

mcl203 發表於 15-12-29 23:51
4. 體能適,金獎  係 School Physical Fitness  Award Scheme - Gold Award

張 Cert. 上面有寫.....但同意 ...
呢張 cert 我囡 P.4 個張唔見左添
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

填表可以打字?唔需要手寫?蕭明要申請人寫幾十字目標,咁想問下手寫定係打好?

醒目開學勳章 王國長老

引用:回覆+miriam+的帖子 填表可以打字?唔需要

原帖由 moonngbaby 於 16-01-01 發表

填表可以打字?唔需要手寫?蕭明要申請人寫幾十字目標,咁想問下手寫定係打好? ...
我係 download  份表用 pdf format  打學生所有1個人資料。

若果係要學生寫自我介紹個度緊係用手寫喇。

回覆:填表,英文

我全份所有譯哂英文! 因為老師話學校要求

引用:Quote:原帖由+moonngbaby+於+16-01-01+發表

原帖由 miriam 於 16-01-01 發表
我係 download  份表用 pdf format  打學生所有1個人資料。

若果係要學生寫自我介紹個度緊係用手寫喇。
我都係dl pdf 後電腦打,全部填中文,除了張cert係英文先會用英文,總之齊整易睇。學校揀學生我相信絕對係睇學生成績及能力,我唔信用英文填就會佔優。

回覆:填表,英文

我仲未交,但見你哋咁講有d驚,我全部變英文,例如服務生,音樂節之類,其實怕唔怕呢?張cert 係中文,但份申請表係英文,我用咗兩三日去translate㗎

醒目開學勳章 王國長老

引用:我仲未交,但見你哋咁講有d驚,我全部變英

原帖由 123smile 於 16-01-07 發表
我仲未交,但見你哋咁講有d驚,我全部變英文,例如服務生,音樂節之類,其實怕唔怕呢?張cert 係中文,但份 ...
跟返獎狀用中文就中文,我唔信因為用中文就唔睇你份申請表。

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:原帖由+miriam+於+16-01-01+發表我係

原帖由 洋蔥頭媽咪 於 16-01-07 發表
我都係dl pdf 後電腦打,全部填中文,除了張cert係英文先會用英文,總之齊整易睇。學校揀學生我相信絕對係 ...
朋友畀我份稿係全英,我睇返晒我囡既資料大部份中文,參考完個 format  用全中文打,英文既先用返英文,無諗過夾硬譯,譯錯學校 r 晒頭咪仲衰。

引用:我仲未交,但見你哋咁講有d驚,我全部變英

我仲未交,但見你哋咁講有d驚,我全部變英文,例如服務生,音樂節之類,其實怕唔怕呢?張cert 係中文,但份 ...
我覺得填中文冇問題,大大方方,學校揀學生一定睇成績同能力,勉強翻譯錯了仲肉酸,再講成績唔得寫幾靚都冇用。

引用:Quote:原帖由+123smile+於+16-01-07+發表我

原帖由 洋蔥頭媽咪 於 16-01-07 發表
我覺得填中文冇問題,大大方方,學校揀學生一定睇成績同能力,勉強翻譯錯了仲肉酸,再講成績唔得寫幾靚都冇 ...
我果d唔係夾硬譯,有official中文的,請問如何? 煩煩煩

引用:Quote:原帖由+洋蔥頭媽咪+於+16-01-07+發表

我果d唔係夾硬譯,有official中文的,請問如何? 煩煩煩

...
家長自己決定啦 ! 我自己就填中文  

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:原帖由+洋蔥頭媽咪+於+16-01-07+發表

...
適隨尊便

‹ 上一主題|下一主題