用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Mills 23/1有interview day 尼間好唔好?
樓主: kingbb1218
go

Mills 23/1有interview day 尼間好唔好? [複製鏈接]

我個仔今年1 月插班, 每個月都有一天邀請家長出席活動, 例如做手工, 復活節Parade, 有book week, Dr. Seuss, 又有國際日, 請家長分享家鄉習俗, 我自問是working mum, 參加唔到咁多, 仲有sport day, etc,老師很有愛心, 知道我個仔言語發展慢, 冇投訴,校長有心攪好間學校, 只是部份老師流動較快,可能教一年, 出年便不續約

charlottechan 發表於 17-8-3 12:12
我個仔今年1 月插班, 每個月都有一天邀請家長出席活動, 例如做手工, 復活節Parade, 有book week, Dr. Seuss ...

Thanks for sharing!
想問問果時小朋友介片你覺得學校幫助大嗎?(如果當時有用片)
有其他家長係EK 提及係老師自己帶小朋友去toilet,(同一般學校用姨姨去support 唔一樣)要幫手埋換片....

charlottechan 發表於 17-8-3 12:12
我個仔今年1 月插班, 每個月都有一天邀請家長出席活動, 例如做手工, 復活節Parade, 有book week, Dr. Seuss ...

好有heart嘅學校難得!

K1 transitional period 介片, 基本上不太催促, 我個仔小肌肉發展慢, 老師會在communication book(即手冊)叫他多用粗筆塗鴉, 他不肯做功課,(連線和填色) 老師會說K1 not compulsory to finish homework, make sure he enjoys homework, K1唔交都可以,又教我如何哄他做功課,很包容
‹ 上一主題|下一主題