用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 葵青B2頭可博保祿,伍若瑜,全完...嗎? ...
go

葵青B2頭可博保祿,伍若瑜,全完...嗎? [複製鏈接]

B2選B1尾學校,乙1放P P,伍,全完有位嗎?.還是乙一要填B2校?
   11    0    0    0

醒目開學勳章

chocolatebean 發表於 16-4-11 07:54
B2選B1尾學校,乙1放P P,伍,全完有位嗎?.還是乙一要填B2校?
阿女的同學是b2生,上年乙一填保祿,大抽獎入左

回覆 peggy 的帖子

PP應是B1C, B2都可以入到, 咁正

peggy 發表於 16-4-11 08:23
阿女的同學是b2生,上年乙一填保祿,大抽獎入左
多謝提供資料, 太好了!

不過, 入到去會唔會辛苦呢? 有冇人知?

回覆 chocolatebean 的帖子

以我家姐個女為例, 當年佢石鐘山考三甲, 入到PP, 一直都要補習, PP全級60-80, 太多活動, 冇時間做功課, 晚晚都搞到好夜, 岩岩上年DSE, 17分, 只可報HD

妹妹頭 發表於 16-4-11 10:32

以我家姐個女為例, 當年佢石鐘山考三甲, 入到PP, 一直都要補習, PP全級60-80,  ...
3甲入到去都係60-80? 石都唔錯既小學啦! 咁係入面個D同學咪好強?

B2入到去咪要墊底?

其實, 我都唔明, 當年佢派位, B1生, 竟然派左去皇仁舊生會, 後尾靠石小校長, 至可以入到PP, 我都有疑問, 石小三甲, 都會派到去B2學校......R爆頭

醒目開學勳章

妹妹頭 發表於 16-4-11 10:48

其實, 我都唔明, 當年佢派位, B1生, 竟然派左去皇仁舊生會, 後尾靠石小校長,  ...

填表太進取加埋大抽獎numbet唔靚,係有機會派去b2/b3,當年大仔的同學是b1生,但派左林百欣

回覆 妹妹頭 的帖子

保祿B1C...頭三名入都咁辛苦...不過...活動多就真既...

家姐當年唔想進取, 係石小要佢修改張FORM, 佢既老師話, 肯定係BAND 1生, 一定要盡填BAND 1中學, 一定入要入到BAND 1, 所以我記得佢頭10志願, 老師要佢填晒BAND 1中學...

妹妹頭 發表於 16-4-11 11:15

家姐當年唔想進取, 係石小要佢修改張FORM, 佢既老師話, 肯定係BAND 1生, 一定要盡填BAN ...
肯定NO唔靚, 而且荃灣只得3間B1, 填10間既意思即係將葵青/沙田他區B1都填,好難玩,他區得幾個位,你仲將佢放4-10位,已經冇位,咁就會可碌左去1X位既B2中學.

妹妹頭  荃灣有4間B1中學  發表於 16-4-11 12:22

家姐係用住址報葵青網, 荃灣網乙一都唔可能報PP同皇仁舊生會啦

chocolatebean 發表於 16-4-11 10:38
3甲入到去都係60-80? 石都唔錯既小學啦! 咁係入面個D同學咪好強?

B2入到去咪要墊底?
石係開心小學黎架

妹妹頭 發表於 16-4-11 12:20

家姐係用住址報葵青網, 荃灣網乙一都唔可能報PP同皇仁舊生會啦 ...
但正路填晒10間, 最 WORST 都應該去到B1尾, 除非當年B1位少過B1生

石係開心小學黎架

石鐘山的程度太淺??
有冇過往BAND1畢業生的近況可分享,
唔知佢地B1學生升中後成績是否理想?

引用:回覆+chocolatebean+的帖子 以我家姐個女

原帖由 妹妹頭 於 16-04-11 發表

以我家姐個女為例, 當年佢石鐘山考三甲, 入到PP, 一直都要補習, PP全級60-80,  ...
好少石小學生頭三甲會填PP先,都是B1A行先,是否班三甲,唔是級三甲啊?

回覆 dobbybabie 的帖子

她不是揀PP第一, 她揀了安柱, 善德, 李兆基.... PP佢係填第8

引用:回覆+dobbybabie+的帖子 她不是揀PP第一,+

原帖由 妹妹頭 於 16-04-11 發表

她不是揀PP第一, 她揀了安柱, 善德, 李兆基.... PP佢係填第8
邊位老師咁靠害啊?咁填梗死啦。我仔低你姨甥一屆,我林護,善德,陳兆民咁填,班主任都唔俾,是我格硬來啫

真係靠害, 另一個家姐都叫佢唔好理個老師, 自己揸主意, 但佢覺得老師唔會害佢, 而且老師應該經驗夠, 點知....

dobbybabie 發表於 16-4-11 16:35
邊位老師咁靠害啊?咁填梗死啦。我仔低你姨甥一屆,我林護,善德,陳兆民咁填,班主任都唔俾,是我格硬來啫 ...

都未必關老師事,咁佢由荃灣轉葵青網派位,人吔老師都未必清楚葵青網派位排位技巧
‹ 上一主題|下一主題