用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 葵青B1A男仔-老師建議
go

葵青B1A男仔-老師建議 [複製鏈接]

葵青B1A男仔-老師建議如下, 會否太保守? 今年B1學位 627個, B1生有1180 (學校提供數據)
甲一: 安
乙一: 安
乙二:陳/全
乙三:伍/李x堯
乙四:其他B2校
   7    0    0    0

引用:葵青B1A男仔-老師建議如下,+會否太保守?+今

原帖由 雋雋B 於 16-04-20 發表
葵青B1A男仔-老師建議如下, 會否太保守? 今年B1學位 627個, B1生有1180 (學校提供數據)
乙三選李x堯就太保守啦

回覆:葵青B1A男仔-老師建議

乙四都係

回覆:葵青B1A男仔-老師建議

學位數估計係抽獎數

雋雋B 發表於 16-4-20 15:19
NT1一定無1180個B1生..... 但B1學位都無627, 除非佢計埋全完同伍若瑜呢兩間B2既學位
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

雋雋B 發表於 16-4-20 15:19
乙三全
乙四伍

其實你好彩入安,陳已係保險線,是但啦!都冇咩機會入乙3,老C想提高頭1—3志願%,見怪不怪

dobbybabie 發表於 16-4-20 15:21
乙三選李x堯就太保守啦
放伍乙三,  乙四放李x堯 ?甘會唔會好D? 定乙三放B1C 學校都會有機?

chocolatebean 發表於 16-4-20 15:39
乙三全
乙四伍
thx ..

hkpapa852 發表於 16-4-20 15:38
NT1一定無1180個B1生..... 但B1學位都無627, 除非佢計埋全完同伍若瑜呢兩間B2既學位
...
我都唔清楚佢點計, 家長會時比左呢個數我

正路係咁填,如乙二放善德/李兆基已經冇位。  乙二放 陳/全 好安全,唔駛食驚風散。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

+3金熱血 貢獻勳章

乙四就放B2

葵青區咁少B1學位咩?乜唔係B1學位多過B1生咩?

肯定係B1學生的話,點解唔放晒B1學校先填B2校?

chan803 發表於 16-4-20 16:58
乙四就放B2

葵青區咁少B1學位咩?乜唔係B1學位多過B1生咩?
乙三已要求放B2, B1位唔夠

你仔仔讀邊間? 我個女個間都係叫佢乙三:choose band 2 ....  

你仔仔Band 1 a, 乙一安,乙二同三可放間band 1c 校。乙四先放band 2a也可,乙三不用放band 2 住,乙四先放

回覆 雋雋B 的帖子

乙三回考慮揀跨區BAND1學校無需咁快放BAND 2

引用:回覆+雋雋B+的帖子 乙三回考慮揀跨區BAND1

原帖由 csy_ma 於 16-04-20 發表
回覆 雋雋B 的帖子

也是方法之一,總之乙三不用甘快放band 2

引用:Quote:chan803+發表於+16-4-20+16:58+乙四

乙三已要求放B2, B1位唔夠
今年b1位唔係多過b1人咩?b1生選校應該可以更大膽,第4先排b2都得啦

引用:你仔仔讀邊間?+我個女個間都係叫佢乙三:cho

原帖由 irenekok 於 16-04-20 發表
你仔仔讀邊間? 我個女個間都係叫佢乙三:choose band 2 ....
您囡囡b1?您點揀?我見啲人好似話女仔多咗揀女校

719117 發表於 16-4-20 18:12
你仔仔Band 1 a, 乙一安,乙二同三可放間band 1c 校。乙四先放band 2a也可,乙三不用放band 2 住,乙四先放 ...
老師話乙3放B1C 太博,吾安全

csy_ma 發表於 16-4-20 18:14
回覆 雋雋B 的帖子

跨區學校得果幾個位,機會吾大
‹ 上一主題|下一主題