用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 特殊幼兒園和主流幼兒園兩邊讀
go

[學校] 特殊幼兒園和主流幼兒園兩邊讀 [複製鏈接]

有無人試過咁? 一星期返4日S位, 一日返主流上堂, 可以咁做嗎?
   1    0    0    0

引用:有無人試過咁?+一星期返4日S位,+一日返主流

原帖由 candykiki123 於 16-05-19 發表
有無人試過咁? 一星期返4日S位, 一日返主流上堂, 可以咁做嗎?
相同問題,可參考呢個post

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3248124&extra=&page=1

methy 發表於 16-5-19 14:52
相同問題,可參考呢個post

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3248124&extra=&pag ...

HI Methy, 我有睇過, 但想問如果是每星期其中一日返主流, 咁又唔知得唔得呢~

引用:Quote:methy+發表於+16-5-19+14:52+相同問

原帖由 candykiki123 於 16-05-19 發表
HI Methy, 我有睇過, 但想問如果是每星期其中一日返主流, 咁又唔知得唔得呢~

...
公開的無聽過可以咁做,私底下有媽媽個個星期請假去做另類治療,係咪做另類治療就不得而知。但主流幼稚園既課程以學術為主,一星期先返一日,小朋友會好難適應,如果該週主題有延續性,小朋友返得一日,學d又唔學d,跟不到的。

S位會按能力分班,能力夠一樣跟主流一樣咁教主流課程,你返兩間目的係為左咩呢?

回覆:candykiki123 的帖子

比我全番s位加私人訓練,盡快追。希望可以盡快轉主流好過啦。

‹ 上一主題|下一主題