用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 奧林匹克數
go

奧林匹克數 [複製鏈接]

奧林匹克數

請問各位媽咪,EXCEPT香港數學奧林匹克學校之外,
有無好介紹???

Re: 奧林匹克數

各位媽咪唔好o甘"姑寒",報o下料好嗎????

catcatmom 寫道:
請問各位媽咪,EXCEPT香港數學奧林匹克學校之外,
有無好介紹???

我都只係知道及覺得好的一間吧了!

奧林匹克數vs.珠心算, which is better?

我認為珠心算好 D.

未試過珠心算, 不可評論.  奧數相對學校的課程大太有關係.  本身對數學有一定程度及興趣的, 值得一試.  個人覺得可當興趣班, 因為都幾有趣味的.  如想加強數學底子的, 珠心算/史豐收/公文數/學林數....都係不錯的選擇.  

Dear ALL Mum

我睇過奧林匹克數題目,真好好,但係邊讀庶?
但我問過香港數學奧林匹克學校,佢一班FOR25人,
我個想JOIN去P1-2果班,25人一個導師点樣
CONTROL25個8-9YRS小朋友?????
佢仲話唔會分班,佢個WEBSITE仲話自己NON
PROFIT MAKING SCHOOL.

有無好學校介紹????

烏龍媽媽 寫道:
未試過珠心算, 不可評論.  奧數相對學校的課程大太有關係.  本身對數學有一定程度及興趣的, 值得一試.  個人覺得可當興趣班, 因為都幾有趣味的.  如想加強數學底子的, 珠心算/史豐收/公文數/學林數....都係不錯的選擇.  

catcatmom,

How old is your son?

There is one called Maths Lab at Shatin New Town Plaza (upstairs of IKEA) providing 奧林匹克數 for P3 onward.

醒目開學勳章 貢獻勳章

一班25個學生真係多得濟wor.

以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

JP
My son will go to P2 this year Sept.

JP 寫道:
catcatmom,

How old is your son?

There is one called Maths Lab at Shatin New Town Plaza (upstairs of IKEA) providing 奧林匹克數 for P3 onward.

我個女讀緊個間centre有一個叫精英班(暑期課程), 即新一年課程+奧數課程.我覺得幾好又可以學定新一年課程, 又可以學課本以外

Hi 好煩媽媽,

Where is the centre and how much? Thanks!

係灣仔, 好似九龍都有centre但我唔知係邊.
暑期班好似係$900/10堂, 因為我一次過報埋英文寫作, 報兩科又平d, 另外30/6前有9折.所以我唔係好肯定係咪$900.  佢係小組教幾好.
simoomhot 寫道:
Hi 好煩媽媽,

Where is the centre and how much? Thanks!

Can you PM me the centre tel number?

DEAR ALL
THK FOR YR SHARING。
亞仔暑期班已JOIN了很多,唔再JOIN啦!
奧林匹克數ONLY,好學校介紹一下???

好煩媽媽 寫道:
暑期班好似係$900/10堂, 因為我一次過報埋英文寫作, 報兩科又平d, 另外30/6前有9折.所以我唔係好肯定係咪$900.  佢係小組教幾好.
[quote]
Hi 好煩媽媽,

[/quote]

janislwl,

Please check PM.

我都有興趣俾囝囝學, 可否 pm 資料給我, many thanks!

好煩媽媽 寫道:
[quote]
Hi 好煩媽媽,

[/quote]  

好煩媽媽,

Can you email me some information.

Thanks a lot.[quote]
好煩媽媽 寫道:
我個女讀緊個間centre有一個叫精英班(暑期課程), 即新一年課程+奧數課程.我覺得幾好又可以學定新一年課程, 又可以學課本以外

哈里波特,
Please check email.

好煩媽媽,
麻煩你,我都想要丫∼
‹ 上一主題|下一主題