用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 迪昇海外升學中心
go

迪昇海外升學中心 [複製鏈接]

I've visited this agent this afternoon. Does anyone here have used this agent before? What is your comment?
   3    0    0    0

TKSMOM 發表於 17-9-13 19:05
I've visited this agent this afternoon. Does anyone here have used this agent before? What is your c ...

我搵個佢地幫我問一間學校,最後都冇用佢地既服務,但感覺係舒服及有誠意既!好過另一間。

I've visited this agent this afternoon. Does anyone here have used this agent before? What is your c ...

agent介紹得好唔好?如家長明白?有冇佢school list有介紹平價,正價/貴價學校?

我囡囡是經此入澳洲某大學附屬College, 是因當時大學教育展, 間Agent 就是在隔鄰, 我有問大學位小姐, 她說細一點Agent 可有佢地優勝之處, 這様情況就跟了他們做駁脚。 結論是中規中舉, 基本要做的程序也可完成, 其實大多數是囡囡自己親自上去, 包括搞網上學生Visa.
沒有試過其他, 好難與其他作出比較。

我在升學展收了他們的書,又經常在internet看見他們,所以上了去,感覺良好,介绍的學校也同另一agent相似,只是多數人也介绍AA/ Britannia

回覆樓主:

貨比三間便可,自己感大型中心做野一般,反而細間近得貼D。。

回覆 亮燈 的帖子

我都有找這一間, 但一路都沒有回覆好奇怪!?問親佢哋先會話追緊????已經成個月,音訊全無

ivy1977 發表於 17-9-19 01:03
回覆 亮燈 的帖子

我都有找這一間, 但一路都沒有回覆好奇怪!?問親佢哋先會話追緊????已經成個月 ...

我上過去兩次 ,第一次感覺是不錯 ,後來收到他們email  有關School List ,  比了 20幾間我 , 由於我公司在隔離街 ,於是我再上去了解 , 我話我考慮考慮 才決定 報邊幾間 , 點知他即刻print 了一個list 我 ,話已經把我女資料send 去學校,現正等各學校回覆接唔接受我報名喎 ,當時說大約有5-6間有回覆。

我說:你未問過我就幫我去查詢學校 ? 如果我其他Agent 相同School List 咁點 ? 他說一定要經番他們公司 。

於是我離開了他們的公司,又睇下有什麼回覆 , 因為當時距離入學都有 一年半 。

結果是 ⋯⋯⋯完全沒回覆 ,電話又冇,電郵又冇 !

ivy1977 發表於 17-9-19 01:03
回覆 亮燈 的帖子

我都有找這一間, 但一路都沒有回覆好奇怪!?問親佢哋先會話追緊????已經成個月 ...

咁就搵過另一間,或者自己聯絡學校喇!

回覆 亮燈 的帖子

係呀!我都係禁諗

回覆 katrinafu 的帖子

我我都等左一個月了,打數十次電話給他,我都覺得自己煩會否我揀的學校他們的commission少,所以不理我

回覆樓主:

自己開頭新手,也中伏,agent會把孩子資料俾學校,去另一間申請同學校,被拒絕,因有二間agent用孩子的名報。。好怕遇着慢條斯理的agent,所以另找不同合適agent好D。。

ivy1977 發表於 17-9-19 10:33

我我都等左一個月了,打數十次電話給他,我都覺得自己煩可能我揀的學校 ...

我是去年3月去問,打算2017 9月入學 , 到宜家都冇電話冇電郵 。

後來 去年5月底突然決定阿女 9月入學 , 即刻搵另一間做野的Agent 去申請入學 , 我去年都有去過4-5間Agent 查詢 。

請問介唔介意講你囡囡最後決定入咗邊間呀?

回覆 brother4 的帖子

係唔係即係一間agent申請的學校不可以相同?

ivy1977 發表於 17-9-19 13:45

係唔係即係一間agent申請的學校不可以相同?

因學校俾佣金俾誰?所以最好不可以相同

Oh....明白了!謝謝你的分享

katrinafu 發表於 17-9-19 13:25
我是去年3月去問,打算2017 9月入學 , 到宜家都冇電話冇電郵 。

後來 去年5月底突然決定阿女 9月入學 , ...
事前無問過人,就將我D資料四處send 出去,呢D agent 我唔會幫襯佢。!!!!

TingTing 發表於 17-9-19 19:12
事前無問過人,就將我D資料四處send 出去,呢D agent 我唔會幫襯佢。!!!! ...

C字頭果間都係咁。

Britannia 有人用過嗎,感覺好多宣傳,但d agents 看來好green...另外,大地升學又如何呢?
‹ 上一主題|下一主題