用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 荃灣何中
樓主: 妹妹頭
go

荃灣何中   [複製鏈接]

回覆樓主:

我識人(我女個年15-16年), 乙一至乙四填晒4間, 乙五填廖, 最後派左乙五, 好肯定係band 1生!!!
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

晴晴小B 發表於 17-11-21 07:12
三次呈分都係b1?會唔會係邊緣人?

另外你學校校內排名係唔係999632計法?

佢讀官小, 我唔清楚三次排名係咪band 1, 但如果邊緣人(估錯band 1)或band 2生, 排乙五廖都冇可能碌入, 咁排法去左band 3中學。

p.s. 我地小學係999632

晴晴小B 發表於 17-11-21 07:46
如果樓上網友有朋友b2生抽入王少清,而你朋友又b1生跌入廖寶珊,如果兩個都屬實,就肯定你朋友填錯號碼或 ...

樓上b2入王少清嗰位唔知係咪讀浸聯, 老師同佢地講級60名係band 2生(好保守), 佢地應該80名仲係band 1生。

妹妹頭 發表於 17-11-23 11:28
回覆 tiffanylmc 的帖子

石鐘山咁神秘, 好難會知喎

舊年從一位石小家長8到大約40% band 1中, 不過都係聽佢齋講, 冇睇過份list.

如果真有40%其實都唔錯, 做乜年年都要比人感覺係"神校", 可不大大方方咁show出來。

oldgamesman 發表於 17-11-28 13:19
如果要微調,應該係減去呢幾間,(全完,NPL,LKP)

咁即係剩返幾多%?

oldgamesman 發表於 17-11-28 13:28
4個人,減2%

咁都好唔錯喎!!

妹妹頭 發表於 17-12-5 18:33
回覆 hkpapa852 的帖子

照你咁分析,如果肯定係band 1生,乙部可以填:乙一 : 官/何/可

乙二可以外區借位 (2個)

當年我乙二放沙蘇 乙三先放王少清

其實以你囡囡成績萬一萬一萬一入左廖, 叩入王少清係冇咩難度。

妹妹頭 發表於 17-12-6 13:19
回覆 hkpapa852 的帖子

多謝, 好清楚既分析, 即係有機會派入B2A, 可憐

或者自行入左呢?

hkpapa852 發表於 17-12-7 12:26
check 番清楚D成績, 原來真係可風比小明高少少....

所以評估學校真係要用數字, 唔好用概念

我都記得可風DSE成績近幾年真係唔錯。

subb 發表於 18-9-21 12:27
IC, THX !
九真 是否是全開英文班 ???

爬過文好似唔係全開
‹ 上一主題|下一主題