用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2005九龍塘宣道幼稚園K1家長請進
樓主: ChunYinMa
go

2005九龍塘宣道幼稚園K1家長請進 [複製鏈接]

Re: 2005九龍塘宣道幼稚園K1家長請進

HI CPY
我怕剷都唔起果个係我

HI ChunYinMa,
我在早上大约十一时開始攪, 陸陸續續都有家長到來; 好難講多唔多人因為有成五个钟时间比家長揀, 分佈晒可能無咁迫, 況且K1學位本身唔係多; 但我想問你喺边度昅到張學生list呀?

芝娃娃

係交學費時老師會問你咩名,然後係張list度找你個名"take"一下作紀錄, 我就係咁昅到張學生list呀!

不過我見到的是下午班張list. 因為我走時都差不多2點了, 但見到張list仲有好多名未"take". 可能下午班無咁多人鍾意讀.

想問下你知否影學生相要著校服, 校服是指運動服定著圍裙呢?

HI ChunYinMa,
我應為-兩者都會接受, 但應該prefer圍裙. 如果无記錯细節上好似提过校服以外就是运动服.
你記唔記得宣幼K1有几多學位呀?
忽然間覺得上午班應該仲有位.

好彩你地講一講,我仲諗住著運動衫去影相tim

HI CPY,
其实我都唔係好肯定, 要番去再研究吓佢張嘢咩意思

芝娃娃,

交學費那天我問過老師,佢話K1上午有兩班,下午有一班!另外通告話要交的學生相,我打算穿運動服,唔知啱唔啱?

Dear 芝娃娃l,

sportswear is permitted.  

芝娃娃, 94075702, CPY

我打過電話問老師了. 應該著圍裙影相.  

我記得宣幼K1有約120個學位. 我都覺得上午班應該仲有位, 不過唔知會唔會比我轉到班, 因我想有很多人想轉班.

芝娃娃

咁你囡囡現在會否搭校車呀? 我見到去旺角條線都係$430, 如車程不是太耐, 真係好過自己接送咁辛苦.

不過我搭個條線上下午班不同司機, 上午班車程只需30mins. 下午班就要成50mins. 相差成20mins. 所以如轉不到班真的很慘.

ChunYinMa,
係呀, $430真係算好合理, 可以考慮吓. 聽講坐校車好開心咕喎; 最初考慮到車費贵同理小朋友仲細, 所以打算比佢K2先join. 而家真係要再三考慮.

Hi 芝娃娃

好開心呀! 今日終於收到學校電話, 可以轉上午班啦.

我們有機會做同學仔了.

yanyan

你寄了信比學校未呀? 希望你也可以成功啦!

Hi ChunYinMa,

Congratulations!  I am very happy for you too.

ChunYinMa 寫道:
Hi 芝娃娃

好開心呀! 今日終於收到學校電話, 可以轉上午班啦.

我們有機會做同學仔了.

好嘢
咁你小朋友係咪叫 ChunYinMa 呀, 等第日可以知道坐隔離果個係佢吖嘛.

ChunYinMa

恭喜你呀, 我都寄左信啦, 但可能我太遲寄啦, 無乜機會, 不過我會繼續寫, 希望下學期或出年可以轉到, 真係好多謝你的幫忙.
倍倍1歲零15日大識行啦 :pint: :pint:

chunYinMa
恭喜你呀!chun yin 轉到返上午,唔使頭痛啦!       

Yanyan
唔好失望住,希望在明天嘛.我都想賢賢同倍倍做同班同學架

芝娃娃

我囝囝叫 "浚彥" 呀! 咁你囡囡叫咩名呀? 希望大家同班啦.

yanyan

唔好失望啦! 可能第日仲有機會轉班.

‹ 上一主題|下一主題