用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 中西區英華女校
樓主: 東涌靚媽媽
go

中西區英華女校   [複製鏈接]

2017年

4主科5級或以上(%) ; 中文5級或以上(%) ; 英文5級或以上(%) ; 數學5級或以上(%) ; 通識5級或以上(%) ; 3大聯招 (%)
英華女
30 ; 22 ; 51 ; 30 ; 17 ; 36

瑪利曼
44 ; 17 ; 70 ; 43 ; 47 ; 58

今年未出。

YnnMa 發表於 18-7-13 08:27
咁睇DSE 成績,  咁即係瑪利曼比英華更叻?
公開試年年唔同,我覺得瑪利曼、英華係同級。但如果話瑪利曼學生會因成績去英華,我會好懷疑,多數係住得近啲或人各有志。

emibaby 發表於 18-7-16 14:55

都唔係架,據聞今年中一既級一二係來自st Paul convent同ma ...
你意思係那兩個在st Paul convent和Marymount 係好top既學生都去女英華;抑或你想講一般st Paul convent和Marymount 學生去女英華都考到級一、二? 睇近年DSC成績,常理都估不多st Paul convent和Marymount 學生會因成績去女英華,個別例子可能係地理、基督徒吧。

真係唔想講嗰句都講埋,點解有時咁神化一間學校。明明甲校成績仲好過乙校,又講到好多可入甲校的學生會因成績去乙校讀。點有說服力?
‹ 上一主題|下一主題