用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 初中平均分70分以上有冇全級頭10內?
樓主: LeoChung_FB
go

初中平均分70分以上有冇全級頭10內?   [複製鏈接]

洋蔥頭媽咪 發表於 19-7-25 08:17
其他人唔知,我仔大部份科目8X-9X,少部份7X,中文試過6X,佢地冇顯示平均分,推算平均約8X,我仔初中時期 ...

點解你哋個個小朋友咁叻?in this moment我只係力保適應到同升到班

我當年都係平均8X,已經係級頭,睇嚟時代既洪流改變不大

妹妹頭 發表於 19-7-25 08:29
回覆 little_yolky 的帖子

你果個都未S1, 下年可能佢應付得卓卓有餘呢 ! 我見B1中學通常級頭果D, 都只係8X ...

上緊bridging course了。佢尋日話全班俾miss鬧,話教咗2X年bridging course,無試過咁嬲

Yanamami    發表於 19-7-25 13:07

妹妹頭 發表於 19-7-25 08:29

你果個都未S1, 下年可能佢應付得卓卓有餘呢 ! 我見B1中學通常級頭果D, 都只係8X ...

7X平均分係好的了,佢應該知道吧,望下同學仔咩分就知道。

妹妹頭 發表於 19-7-25 08:49

佢就係望住2個BEST FRIEND 果D分數至驚, 一個級5, 一個級7....

⋯⋯咁真係⋯⋯
其實阿女小學都係咁,兩個best fd一個級一、一個級四

洋蔥頭媽咪 發表於 19-7-25 08:57
又唔算好叻仲有唔少進步空間,不過佢讀書態度的確唔錯,自學能力強,呢點確實值得稱讚。
你小朋友讀書態度 ...

但係,近日我覺得阿女有D走偏門⋯。我以前乜功課都俾心機做的,但係見佢bridging course D功課好拿西,佢話:無所謂啦,又唔係學校D老師⋯咁好似唔係幾好咁⋯

洋蔥頭媽咪 發表於 19-7-25 09:06
放鬆d比啲時間佢,開始進入青春期有自己想法,最緊要多溝通。

所以我都唔敢講佢

妹妹頭 發表於 19-7-25 09:02
回覆 洋蔥頭媽咪 的帖子

我女都仲未學識完全自學態度, 有D擔心, 測考都仲係要我出聲叫佢開始溫習, 至郁手

咦?我記得妹妹頭好勤力㗎喎?

洋蔥頭媽咪 發表於 19-7-25 09:02
你女女間學校係深,有咁嘅成績已經唔錯啦。

妹妹頭有兩個學霸best fd壓力係大D

洋蔥頭媽咪    發表於 19-7-25 09:11

妹妹頭 發表於 19-7-25 09:13

佢係好勤力, 只係開波一下要我叫, 之後佢就會讀到天番地覆, 又係要我叫佢停果隻 ...

佢係咪個開關制有問題?修理一下好

1998Ruby1998 發表於 19-7-25 11:21
唔記得恭喜你大女添!恭喜曬,嗰間區內幾乎個個女女都想入   

我班 best friend 全部都考得好好,1 ...

多謝晒,最緊要套校服靚,著足六年㗎

妹妹頭 發表於 19-7-25 09:53
回覆 洋蔥頭媽咪 的帖子

BINGO, 我女話我太早叫佢溫, 佢諗住既SCHEDULE 都未開始, 我就出左聲

咁你趁初中睇定D丫嘛,睇佢用自己schedule掂唔掂

IloveJJ 發表於 19-7-25 11:37
你哋咁快上bridging course 啦?要上幾多日?咁你唔駛自己再出去學數學啦!
...

兩個禮拜呀!bridging course係英文only

gigayan 發表於 19-7-25 12:11
係咪同一班呢? 琴日又係返嚟話俾人鬧, 但事後miss又同我女個組say sorry.... 話自己嬲得濟鬧錯埋佢地。當時 ...

係呀,poster design。阿女話一班5組有兩組無寫嘢,同miss講諗咗⋯響個腦入面

跟手present favourite song又好多同學無預備。

gigayan 發表於 19-7-25 12:36
咁真係同班啦....poster design阿女design calligraphy....已經寫咗一D,所以miss後來同佢地say sorry.... ...

阿女果組都做晒喔,點解無say sorry既?!present首歌先好笑,miss要佢地預備90s阿女得65s,佢就諗多個原因,點知講埋臨場都得65s,miss話:唔夠時間喔!佢即席作嘢作夠鐘

October. 發表於 19-7-25 12:49
老師好中意咁講野刺激學生. 我女當年老師話佢哋好唔掂, 教左咁多年書,未見過有一界好似佢哋咁差, 其實佢學 ...

你哋老師唔驚嚇到D同學跳X?

洋蔥頭媽咪 發表於 19-8-1 12:31
我諗網友應該指佢地學校上學期考級一嘅同學 9x分,下學期就 8x分,不是全級考19x  
...

哇!難為你咁都睇得明

洋蔥頭媽咪    發表於 19-8-5 15:19
‹ 上一主題|下一主題