用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 求分享最近由英國返香港機場檢疫流程
樓主: MsSleepy
go

[英國] 求分享最近由英國返香港機場檢疫流程 [複製鏈接]

回覆 wloi 的帖子

只有樽裝水,不過我等了三小時才有水派。

Wilfredma 發表於 20-8-27 20:04
回覆 kkluk 的帖子

想問一下,如果朝早0700 到港,是否可即日等到報告
是呀!我坐CX,早上七點到香港,下午大概三點就有結果。

wloi 發表於 20-8-27 19:27
咁飲品呢?要唔要pack d 落寄倉行李度?
要等到有結果才過immigration之後才有得攞行李,所以要上機前買定兩支水放在手提行李,或者問空姐有冇樽裝水派。

謝謝,我想問多一樣,是落機果日計隔離第一天嗎?如果我13 號朝早落機,同日檢疫完回家。幾多號隔離完。因為28/9 有要事可能要出去。不是是否可以?是否27 已完隔離日期。

Wilfredma 發表於 20-8-29 10:06

謝謝,我想問多一樣,是落機果日計隔離第一天嗎?如果我13 號朝早落機,同日檢疫完回家 ...

以我仔女三月份隔離嘅經驗,13號到香港,27號嗰日已經自由。

謝謝,我想問多一樣,是落機果日計隔離第一天嗎?如果我13 號朝早落機,同日檢疫完回家 ...
我21/8早上到香港,4/9已經可以出去。

我係25/8抵港,原本抵港時間係1650,結果早咗,我落機時睇錶係1600,然後跟住指示去登記,填表,攞樽,做檢查,等上車去terminal 1過關,攞行李,再等上車,1900去到荃灣帝盛酒店瞓一晚,等二日大約12點走得,返屋企隔離

落機嗰日已經係Day1,如果你13/9落機,26/9係day14,27/9可以剪手帶出街喇
‹ 上一主題|下一主題