用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Bede’s Senior School
樓主: Ymmat
go

[英國] Bede’s Senior School [複製鏈接]

seabird6623 發表於 21-4-4 15:17
想問吓有冇人year 12去,我個仔讀國際學校成績麻麻?難吾難考?

我仔都係。覺得IB不適合他所以決定過英國讀書。

Bede's 的同學仔, 請問你地準備成點? 訂左機票未? 預計幾時出發? 第一年去, 需要自備床單嗎?

connielcl 發表於 21-5-5 13:31
Bede's 的同學仔, 請問你地準備成點? 訂左機票未? 預計幾時出發? 第一年去, 需要自備床單嗎?
...
床單就算有提供我都會選擇自備。

connielcl 發表於 21-5-5 13:31
...

我和阿仔會22/8飛英國。 我問了學校可以自己帶床單被鋪。只需帶一套!學校話Matron 會每個星期換!學校仲話可以買一張Matress Topper for added comfort.   可以上綱訂直接寄學校。

回覆 conneycheun 的帖子

22/8先飛夠時間做10日隔離嗎?

希望到時不用quarantine. 如果沒有改變都可以day 5 test to release.

Hi, 我仔仔9月入讀year 10
‹ 上一主題|下一主題