用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 體藝對基崇
樓主: 11cats
go

體藝對基崇   [複製鏈接]

conniewktang 發表於 21-4-2 22:39

重點係,個精英班男仔係另有女友,但穿校服同其他女仔 ...

明晒啦,但憑你所知嘅某學生個人行為便可以針對基崇似乎講唔通喎!

CKMmama 發表於 21-4-2 22:46
明晒啦,但憑你所知嘅某學生個人行為便可以針對基崇似乎講唔通喎!

咀同攬都有呀!

CKMmama 發表於 21-4-2 22:46

問題係唔止一個學生喎,但反正你哋覺得冇問題,咁我就唔講啦!

chanwendy 發表於 21-4-2 22:46
我冇見過你講的相, 但點為之親親抱抱? 咀? 定搭晒膊頭? 面貼面? 你樓上講的女仔係你而家所指 "另有女友"中 ...

不是,講不同的cases。咀同攬都有。反正你們都覺得冇咩嘢,就當我多事,咁我唔講唔回應了,費事越講越多而影響當事人。

我認為某人呢兩日不停喺唔同post度,不停留言中傷一間唔係自己作為用家的學校,居心叵測就真!

EFJ3 發表於 21-4-2 22:10
回覆 conniewktang 的帖子

呢位家長,點解咁針對基崇呢?

我都想知

conniewktang 發表於 21-4-2 22:48
咀同攬都有呀!

我相信一間著重品德教育嘅學校,並不代表全校成千個學生個個都有好品得,正之所謂樹大有枯支,問題係整體的比例多與少,和學校怎樣教導和處理方法。我平日接囡放學有見過喇沙仔同Maryknoll女生拍拖,正正係你所講亂搞男女關係。在巴士站等巴士亦有一兩個名校仔細細聲講粗口,大聲笑。唔通佢哋校風真係......,但在家長心目中亦係神校喎!呢D唔係我聽人講,係接囡放學時,親眼見過。

sese 發表於 21-4-2 23:36
我認為某人呢兩日不停喺唔同post度,不停留言中傷一間唔係自己作為用家的學校,居心叵測就真!
...

好奇怪!專係針對一間學校嘅學生嚟講,其他學校嘅學生好好似完全無呢啲問題。

體藝

朱寶媽媽 發表於 21-4-3 08:33
我相信一間著重品德教育嘅學校,並不代表全校成千個學生個個都有好品得,正之所謂樹大有枯支,問題係整體 ...

我並不定義男女拍拖為亂搞男女關係,請你不要亂作傳譯,但個男仔已另有女友還在班中同其他女同學咁做實難以接受,如果你覺得ok, 咪入去基x讀囉。睇住另一乖女變成咁,如果是她媽媽一定傷心死,不過教會冇人夠膽話佢媽媽知,怕承受不了。

朱寶媽媽 發表於 21-4-3 08:36
好奇怪!專係針對一間學校嘅學生嚟講,其他學校嘅學生好好似完全無呢啲問題。
...

仲要不厭其煩,總之每一個有關呢間學校嘅post,某人一定去留言,我以為咩事咁肉緊?!哦...原來又係朋友乜乜乜,即係唔係自己親眼見到,真係辛苦晒

sese 發表於 21-4-3 09:20
仲要不厭其煩,總之每一個有關呢間學校嘅post,某人一定去留言,我以為咩事咁肉緊?!哦...原來又係朋友乜 ...

可能人我見識少,亦唔係好信國際學校D特別乖 ,阿囡小學正直係名校區,美國國際學校亦在附近,接放學時見到啲真實情況,國際學校班學生真係比較放D,唔會好似某家長講學校點點點

conniewktang 發表於 21-4-3 09:18
我並不定義男女拍拖為亂搞男女關係,請你不要亂作傳譯,但個男仔已另有女友還在班中同其他女同學咁做實難 ...

申利:我無講過支持你所講男同學嘅行為係對,如果你知道這件事過程,為什麼不勸喻這份家長和同學仔好好去處理,而是不斷唱衰學校,究竟係學校無跟進定睇唔係點樣,唔係用家嘅你會知道咁多所謂嘅事實,只係用局外人嘅身份去讓數嗰樣對事件有幫助 。正好遇見到罪案發生,怕麻煩亦不肯去報警不肯做證人嘅旁觀者一樣

朱寶媽媽 發表於 21-4-3 09:33
可能人我見識少,亦唔係好信國際學校D特別乖  ,阿囡小學正直係名校區,美國國際學校亦在附近,接 ...

係呀,美國國際學校有好幾間,辦學團體也不同。仔果間遲到同冇交功課也會執,行為方面,老師一定處理,所以我先選。我哋冇$讀名校區果間,我地讀新界區鄉下地方純樸校風果間。因為課程同校風好,又小班只15人一班,反正考IBDP, 都唔介意是美式學校了。

conniewktang 發表於 21-4-3 09:46

係呀,美國國際學校有好幾間,辦學團體也不同。仔果間 ...

係呀!你都識講學校裏嘅學生有唔好嘅行為,問題係家長和學校怎樣去怎樣處理和管教,唔係一味靠網上唱衰就可以幫到問題。

conniewktang 發表於 21-4-2 22:00
如果你見到基崇學生自己post上IG果啲不文相片及不文留言,背景是精英班課室,而且不只一個人post, 你就一 ...
TTCA一入校園係要交電話直至放學,電話見光死,一見光電話係要坐3個月監既,呢一點係我仔在TTCA F.1-F.6學校嚴格執行既,你所講既係仲要唔止一個學生唔交電話仲咁揚post IG...有新意

YmOra 發表於 21-4-1 15:35
你係過來人,我想問問,其實"基崇"被評為B2中學,但個人認為應該可以當作B1c中學睇,以你孩子所經歷 ...

有圖有真相點解TTCA上唔到大家所講既band 1C...

hugub 發表於 21-4-3 13:13
有圖有真相點解TTCA上唔到大家所講既band 1C...

好偉大的證據喎!願意分享十分佩服。

sese 發表於 21-4-2 23:36
...
係Wo....
利申: 我仔讀過,係精英班,亦讀完TTCA..但sorry完全冇果位朋友所講既事發生,我唔係TTCA fans但有d野是就是,不是就不是,唔好屈

hugub 發表於 21-4-3 13:20
係Wo....
利申: 我仔讀過,係精英班,亦讀完TTCA..但sorry完全冇果位朋友所講既事發生,我唔係TTCA fans但 ...

Sorry, 你仔已20歲,人哋才十幾歲咋,唔同屆添!
‹ 上一主題|下一主題