用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 女校 VS
樓主: 222magmag
go

女校 VS   [複製鏈接]

chasedream 發表於 21-4-6 11:22
見大家都玩,我又玩下(emoji)(純自己喜好排名)(會附上原因,但係好直接嘅原因)
1.MCS(城堡校舍,超吸 ...
DGS可能俾人印象真係好麻麻……不過唔覺同學好mean喎,校外生入到去既幾個老友都係JS升上去既,上過我屋企,好乖好有禮貌吖。競爭方面,我估勁人多果班會既,其餘幾班都好似平常女校咁,阿女尐同學仲成日push佢叫佢勤力尐添。比賽,我諗運動同音樂班應該係(以比賽為重任),其他讀書班又唔係好過份,阿女中一係泳隊,中二直情退隊唔游添,又無乜野(但如果攞左學校scholarship就可能賣左身走唔甩

mylittleson 發表於 21-4-7 09:29
娶新抱:
我中學同學(中中PC畢業)娶個DG女做老婆,世事無絕對吖。

b3410 發表於 21-4-7 11:28
幾間女校大部分都有自己小學,我諗融入方面大家應該冇乜分別。so far 認識的朋友子女,無論升中考入,或者 ...

同惡字大纜扯唔埋。阿女係學校被收電話,要我去攞番,正滴汗諗住點同班主任灑冧之際,見到班主任行過黎時四萬咁既口,訓話都無句,好似失物認領咁先嚇一跳。

b3410 發表於 21-4-8 08:29
DB 校友幾好喎,謙遜有禮方面好過喇沙仔唔知幾多。QC,KC 都係讀書人,文質彬彬,欣賞。
若瑟第一感覺有些 ...
係咩?阿女綜合師姐們拍拖經歷,佢話LS仔好過DB仔既。

tkhhung 發表於 21-4-8 10:57
回覆 Yanamami 的帖子

她們怎認識男校學生? 靠cross over gathering or christmas party?
識人唔一定要靠學校啩?日常生活接觸悟到男仔?去操水衹有女隊員?求band係全女團?補習分班房?田徑又全女班?女同學無兄弟?social media都好方便。

gokou 發表於 21-4-8 11:17
回覆 tkhhung 的帖子

升左上大學係男女校概

而家讀單性學校係唔可以確保仔女唔拍拖㗎嘞,家長一廂情願而矣。

ucw 發表於 21-4-8 11:45
回覆 PTL_L 的帖子

男女校 勝過 男/女校之論,最大用途係喺 A校 v B校呢D萬年topic,捧某一兩間男女校,踩 ...

仲有,男女校比齋校優勝地方係有男仔為課堂搗亂搞笑,樂趣會多好多係真嘅,我女最miss呢樣。

tkhhung 發表於 21-4-9 09:04
要馬上禁用ig
禁得幾多吖,未青春期落定葯打底實際尐。

b3410 發表於 21-4-9 09:27
平時閑聊順便講下之前中學同學拍拖,之後結果如何如何,大學同學拍拖再如何如何,依家家庭美滿的,通常係幾 ...

我就一尐都唔擔心我尐女唔靚女,唔會有人追。

cafeva 發表於 21-4-9 10:33
但係青春期對異性有興趣好正常. 唔好要生要C讀書第一就OK. 好難禁...

我都係咁話,那些年其實幾sweet. 老左諗番起都會笑。阿媽唔俾,偷偷地仲刺激。

cafeva    發表於 21-4-18 19:45
b3410    發表於 21-4-9 14:50
‹ 上一主題|下一主題