用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 學生英國返香港需要打幾多針?
go

[英國] 學生英國返香港需要打幾多針? [複製鏈接]

亞囝香港已經打咗兩針,又在英國中咗 Covid 19 ,咁可以上機返香港嗎?
   0    0    0    0

yhma 發表於 22-6-19 17:00
亞囝香港已經打咗兩針,又在英國中咗 Covid 19 ,咁可以上機返香港嗎?

12-17歲一針已經足夠,18以上兩針足夠

cfs 發表於 22-6-19 17:24
12-17歲一針已經足夠,18以上兩針足夠

Thanks

請問5月31日以後12-17歲第二針滿6個月是否要打第三針? 如果只有兩針入境時是否都有臨時疫苗通行證? 有此證是否只需隔離7天, 之後仍可以出入餐廳公共場所等? 謝謝!

qqbabe 發表於 22-6-19 23:45
請問5月31日以後12-17歲第二針滿6個月是否要打第三針? 如果只有兩針入境時是否都有臨時疫苗通行證? 有此證 ...

12-17仲係一針已經可以回香港
有180日臨時疫苗通行証,QR code機場會比。
盡快安排接種疫苗保護自己

回覆 cfs 的帖子

多謝你咁快回覆, 好清楚! 因為喺英國唔會幫12-15歲打第三針, 除非證明自身或同住人士兔疫力差

回覆 yhma 的帖子

18歲樓上就2針+陰性報告就可以上機. 初中生好似1針都得.
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.
‹ 上一主題|下一主題