用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 簽證送的電話咭 ~
go

[英國] 簽證送的電話咭 ~ [複製鏈接]

亞仔暫時用住簽證時送嘅電話卡,請問你哋會唔會增值繼續用啊?
定還是有更好嘅選擇 ?
   0    0    0    0

尼加拉伯爵 發表於 22-9-27 09:27
亞仔暫時用住簽證時送嘅電話卡,請問你哋會唔會增值繼續用啊?
定還是有更好嘅選擇 ? ...

我個女月左10幾日,之後自己轉左O2,不過因為佢唔夠18歲,簽唔到約,比較貴左,其實我唔覺簽證送個張差,不過阿女可能鍾意跟朋友一個network

回覆 尼加拉伯爵 的帖子

是不是LEBARA?阿女一直用緊, 可以係APP到見到有幾多DATA剩. 我會每30日幫佢top up, 每次GBP5 有3GB, 平時用學校WIFI, 3GB都夠用了.

bb1225 發表於 22-9-27 10:25

是不是LEBARA?阿女一直用緊, 可以係APP到見到有幾多DATA剩. 我會每30日幫佢top up ...

是呀!我都係諗住 3GB 夠用了, 請問是否Download Lenara 個App ,喺app度幫佢Top Up 定還是喺電腦度 ? 可唔可以用HSBC Debit card 直接扣現金而吾用Visa呢 ? Thanks !

vincat 發表於 22-9-27 09:53
我個女月左10幾日,之後自己轉左O2,不過因為佢唔夠18歲,簽唔到約,比較貴左,其實我唔覺簽證送個張差,不 ...
係呀! 我都覺得張卡ok 又平不過最緊要佢哋自己鍾意自己決定 ^^

是不是LEBARA?阿女一直用緊, 可以係APP到見到有幾多DATA剩. 我會每30日幫佢top up ...

請問問VISA center送果張咭,係咪要先download app才用到?

尼加拉伯爵 發表於 22-9-27 11:25
是呀!我都係諗住 3GB 夠用了, 請問是否Download Lenara 個App ,喺app度幫佢Top Up 定還是喺電腦度 ? 可 ...

可扣 HSBC debit card
亦可設定每月到期自動扣錢

plumdeer 發表於 22-9-27 16:03
請問問VISA center送果張咭,係咪要先download app才用到?

Lebara 插卡就用到
不用先 download app
之後才 download app 增值

Poyau 發表於 22-9-27 17:19
等我look look 先, Thanks ~

Poyau    發表於 22-9-28 02:32

Poyau 發表於 22-9-27 17:21
Lebara 插卡就用到
不用先 download app
之後才 download app 增值

好,唔該晒

Poyau    發表於 22-9-28 02:33

尼加拉伯爵 發表於 22-9-27 11:25
是呀!我都係諗住 3GB 夠用了, 請問是否Download Lenara 個App ,喺app度幫佢Top Up 定還是喺電腦度 ? 可 ...
網頁版top up都可以.download app係方便檢查用剩多少data & 通話時間.

bb1225 發表於 22-9-28 09:52
網頁版top up都可以.download app係方便檢查用剩多少data & 通話時間.
我download 咗個app la ~ 非常方便 ^^ Thanks ~~

every top up GBP5 for 3GB that included 100 minutes call to Hong Kong. Good deal.

我突然諗起,如果放長假期,例如出年暑假返嚟香港的話,咁係咪都要按月照增值先可以保留張電話卡號碼?否則就要買過第二張電話卡

Thanks !

erralaw 發表於 22-9-29 00:48
every top up GBP5 for 3GB that included 100 minutes call to Hong Kong. Good deal.

呢個幾抵用喎,請問是那一張電話卡,在香港或英國可以買到嗎?

回覆 mango22 的帖子

Lebara , 系北角簽證時送的。佢仲有其它plan , 可以入去網站睇睇,lebara.co.uk

我女用緊「3」, 都係每月top up 一次, 每次GBP10有16GB, 如你選用自動轉帳,GBP10仲會有20GB可用

請問哪裏見到可以用HSBC debit card付款?

尼加拉伯爵 發表於 22-10-1 10:33
回覆 mango22 的帖子

Lebara , 系北角簽證時送的。佢仲有其它plan , 可以入去網站睇睇,lebara.co.uk
請問北角簽證如何會送電話咭? 九月時做visa沒有送。

回覆 BABY-SUM 的帖子

交FORM時職員會比番d 文件申請人, 順道遞上張電話咭, 話送的.我估是電話咭公司免費給visa 辦事處, 順便sell 吓自己個品牌, 可能派晒就冇.
‹ 上一主題|下一主題