用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國留學保險約$1.2k,有冇更優惠價錢可以參考? ...
發新帖回覆
go

[英國] 英國留學保險約$1.2k,有冇更優惠價錢可以參考? [複製鏈接]

我第一年就喺AXA買,確實係可以claim, 特別係year 9 年紀細,成日唔見眼鏡、電話、又整爛電腦, 印象中大部份都claim得到.

而家大個咗唔使買咁貴, 醫療直接用NHS.  保X海外留學保險我之前買有七五折,舊年冇claim過, 額外仲有九折total $1217.

請問家長有冇再平啲,慳得就慳?
   4    0    0    0

$1200 已經好平啦⋯⋯每個月圍起$100。太平都唔敢用啦。

meemeefung 發表於 23-8-10 13:46
我第一年就喺AXA買,確實係可以claim, 特別係year 9 年紀細,成日唔見眼鏡、電話、又整爛電腦, 印象中大 ...

外國讀書平均一年學费十生活费十交通费约4O萬,一分錢一分貨,保險貴好過平,NHS要看豆豆先生的劇有知道幾X

回覆 meemeefung 的帖子

大個O左 我 CONCERN 唔見銀包/銀包被偷等. 保誠MAX$4000. AXA $20,000. 視乎需要.
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

我第一年就喺AXA買,確實係可以claim, 特別係year 9 年紀細,成日唔見眼鏡、電話、又整爛電腦, 印象中大 ...

我都係咁諗大個咗多數都係唔見嘢嗰啲多,我都有興趣買呢一個,請問知唔知有沒有介紹優惠碼?我想買,如有可否PM?thx

現在回到正常,我會買返HSBC多次萬全保,每次行程吾超過100天,岩中學生三個term 會回港,$18xx一年。正常包醫療,航班,行李,財物。大家參考下

cfs 發表於 23-8-15 18:59
現在回到正常,我會買返HSBC多次萬全保,每次行程吾超過100天,岩中學生三個term 會回港,$18xx一年。正常 ...

Multi travel insurance 但就冇了留學基金保障,即是萬一父母不幸離世,交唔到學費,有某個金額的保障,我早前比較過留學保和旅遊保的主要分別就係呢項。

sumikogurashi 發表於 23-8-15 20:56
Multi travel insurance 但就冇了留學基金保障,即是萬一父母不幸離世,交唔到學費,有某個金額的保障,我 ...

如果父母瓜咗,我個仔要退學回港了還有幾年才完成中學,冇可能供得起

cfs 發表於 23-8-15 21:11
如果父母瓜咗,我個仔要退學回港了還有幾年才完成中學,冇可能供得起
...

係呀,瓜起上嚟真係退學但計當年就有個保障額賠

無錢交學費仲要賠俾學校唔係即走就走

sumikogurashi 發表於 23-8-16 06:45

係呀,瓜起上嚟真係退學但計當年就有個保障 ...

個保障額都頂唔到好耐,還是加大自己人壽保障,意外保險及危疾好我瓜咗佢應該夠畢業,係中學畢業咋,大學就認命回港吧!
對於我仔,我重點係買醫療,因為見到太多受傷NHS吾肯做手術,一係去私家,一係緊急回港,入保險數,醫療費用數字可以好大。而且呢啲旅遊保險可以平時同我旅行都保埋。今年會返得香港多,呢個岩我用。

請問邊度買保誠有75折

回覆樓主:

留學保險,如Axa, 吾見左電話,電腦,若耍claim保險,成功例子需要什麼証明?
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊