用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 青衣龍頭小學,基督教嗰間。老師極無愛心 ...
發新帖回覆
樓主: rabbitbaby1
go

青衣龍頭小學,基督教嗰間。老師極無愛心   [複製鏈接]

rabbitbaby1 發表於 23-11-8 11:36
老師講解期間,好冷漠咁講如果小朋友功課啲字寫得肉酸,家長要擦曬佢,要佢哋由頭到再做。我聽完個心都震一 ...
咁其實我女寫啲字肉酸我都會叫佢擦咗佢寫過, 有點要求都好應該
當然"肉酸"既standard每個人都唔同

momomo123 發表於 23-11-9 11:39
請問有冇家長可以分享一下主恩學習環境情況?
因為主恩區內都算受歡迎, 睇完真係留言話返學似坐監..地獄更表 ...
我小朋友唔係讀主恩, 但係講真, 通常區內最勁果幾間津校都係比較谷, 要求高都好正常, 出面啲名津都係一樣谷
仁立都係咁, 學校講明返學係讀書, 讀書同讀書

如果小朋友受唔到, 就可能真係唔適合

rabbitbaby1 發表於 23-11-8 11:05
間學校連上課時間表都係一個地獄更表。 每日lunch後都要上2連堂嘅中文英文同數學。飯氣攻心呀,唉。lunch後 ...
沒有可能全部學生都係lunch後上你所講既堂吧, 點安排老師呢
上咩堂都可以飲氣攻心

rabbitbaby1 發表於 23-11-9 14:39
我pm個上堂時間表你睇,睇完你就會信
我意思係如果全校都要lunch後上音樂, 體育呢啲堂, 咁點安排老師呢

我覺得佢地就算上中英文堂, 應該都唔會太悶?

rabbitbaby1 發表於 23-11-9 14:43
細心啲聽校長講座,你就知佢喺鍾意谷成績。 鍾意用比賽嚟肯定學生嘅成就。
不過我知區內好多家長好buy呢間 ...
咁係因為佢地想學校幫手谷成績
而你冇呢個意願

只可以講呢間學校唔適合你地

rabbitbaby1 發表於 23-11-9 14:57
親戚仁立小四嘅英文卷仲深過我女學校嘅小六卷
要上B1A中學就係要咁...........
‹ 上一主題|下一主題
發新帖 回覆
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊