用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 [灣仔] 寶血同呂郭應該點揀
樓主: speedo
go

[灣仔] 寶血同呂郭應該點揀 [複製鏈接]

patrickc318 發表於 23-12-3 16:39
其他係上晝定下晝啊,又要考慮吓喎;你有冇preference係上晝定下晝?
想上午,但係報左咁多間,最好已經係呢兩間樓上師姐提再好啲嘅我冇報

回覆 adrianema 的帖子

我星期6都有去寶血, 我都FEEL到學校好用心, 老師同校長都好好.我FEEL到小朋友係道返學應該好開心, 有個大地方可以日日跑.

我同你都一樣, 都等緊其他offer(依家有LL AM, TL PM)...寶血係因為無龍, 派位普普通通, 做家長既都希望升小煩小樣.

反面我去教育局睇視學報告(不過多年前), 話寶血K3下學期課程太深.
如果係咁, 我反而鐘意, 因為有HAPPY又有學術.

如果唔係龍, 聖大同佢都好難揀...

moliuthings 發表於 23-12-5 09:58

我星期6都有去寶血, 我都FEEL到學校好用心, 老師同校長都好好.我FEEL到小朋友係道 ...
我都睇到視學報告幾年前話寶血K3下半年課程太深但好多家長話太淺,我有諗會唔會因為K1,K2,K3頭半年太淺,突然轉深先俾教育局話
龍幼好多都係私校,要俾學費,對家庭又係負擔

moliuthings 發表於 23-12-5 09:58

我星期6都有去寶血, 我都FEEL到學校好用心, 老師同校長都好好.我FEEL到小朋友係道 ...

同你一樣有呢幾間AM 同TL PM樓主可寫信轉AM,因為多人放,我會先放呂郭AM。
如果預咗升小抽,就比佢讀間開心啲架啦。
聖大同寶血都有朋友的小朋友讀過,口碑都不錯。

其實我都1516龍好定抽本週我aim12網重諗住搬出去
但睇得太多抽獎炒咗出咗公海唔知去邊就好膽心
雖然12網頭5間其實都好好,朋友話唔會衰到頭5都派唔到掛
我朋友真係一心派位乜都無報,派咗去st. Paul cat,好正
不過個個都話真係睇彩數就驚。。。
Btw, 你會唔會考慮TL PM?
我都係等到15其他有乜再作打算

回覆 speedo 的帖子

係龍大部分要比錢,之後入咗龍又要出去外補又係一條數
跟住依家讀乜其實都要有興趣班
相比起卷真係負擔大咗
但真係擔心小一樣
好掙扎

adrianema 發表於 23-12-5 13:07
同你一樣有呢幾間AM 同TL PM樓主可寫信轉AM,因為多人放,我會先放呂郭AM。
如果預咗升小抽,就比佢讀間開 ...
放嘅意思即係提早同呂郭講唔要?我初步諗住揀寶血,但會申請轉上午
龍幼真係讀唔起,想唔抽都唔得

speedo 發表於 23-12-5 20:54
放嘅意思即係提早同呂郭講唔要?我初步諗住揀寶血,但會申請轉上午
龍幼真係讀唔起,想唔抽都唔得
...
係,提早放呂郭AM

moliuthings 發表於 23-12-5 20:36

其實我都1516龍好定抽本週我aim12網重諗住搬出去
當然會考慮TL PM不過都可能遲啲有其他offer之後放埋TL

你最終決定讀邊間?

moliuthings 發表於 24-1-2 00:00

你最終決定讀邊間?
放了大坑真光,沒有注冊暫時考慮聖大或堅真backup
如果聽日有聖公會,就會放棄曬以上的

moliuthings 發表於 24-1-2 00:00

你最終決定讀邊間?
聖公會

請問各位媽媽,知唔知道寶血小學好唔好啊?課程會唔會好淺,升中難以應付啊?
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊