用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖三一中心 VS 明我(奧運)幼稚園
發新帖回覆
go

聖三一中心 VS 明我(奧運)幼稚園 [複製鏈接]

聖三一中心:全日班;4個地鐵站

明我(奧運):下午班,正在輪候上午班(排11位),步行10分鐘內

又一村:上午班,唔近地鐵,要搭校車

迦南(富榮):上午班,步行15分鐘內
   0    0    0    0

回覆 的帖子

唔好揀聖三一中心

callmedontknow 發表於 23-12-18 00:27
回覆 斌 的帖子

唔好揀聖三一中心

會唔會可以講多少少?我見大家對於個新校長都好多是非,但學校總有佢好既地方吧

MrsFanCkm 發表於 23-12-18 15:35

會唔會可以講多少少?我見大家對於個新校長都好多是非, ...

我PN班 ,三餐食得好,我聽到老師講由要餵到自己食,添湯添飯/包 聽到好開心,其實校長係有問題無可厚非,PN兩班分別各有一個班主任係11月同12月離職 我地家長都好擔心

聖三一入面d turnover好高, 因為校長校監問題, d staff好多都中途quit, 好多時都係出面搵唔同既代課入黎頂幾日就算
代課d質素又好參差, 有d勁惡, 有d又好靜, n班bb如果怕生保既話, 可能佢會搞到佢怕左番學。
如果你係prefer有人全日睇住個b就ok既, 咁咪揀番呢間全日制囉, 不過連校車一個月都過萬, 如果有其他全日制既option, 就唔太prefer呢間。

heidya    發表於 24-1-7 11:50

MrsFanCkm 發表於 23-12-18 15:35

會唔會可以講多少少?我見大家對於個新校長都好多是非, ...

學校好嘅地方係班老師,但喺高壓式管理之下,留低嘅老師其實都做唔到好多嘢,好多都係流水式操作,以前聖三一真係好關愛每一位小朋友,係由心而發嘅關愛,依家呢班好老師基本已經流失咗。

heidya    發表於 24-1-7 11:50
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊