用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 SPSS vs 匯基(東九龍)
發新帖回覆
樓主: HK-MAN
go

SPSS vs 匯基(東九龍)   [複製鏈接]

梗係SPSS啦! 講出嚟都好聽啲啦! 既然唔計路程, 唔計車錢, 唔計時間, 唔計乜乜物物, 咁梗係揀間好聽啦
SPSS唯一缺點就係條校服裙全白色, 一定要熨得靚, 同埋每個月某啲日子要好小心小心囉!

回覆 gracelam 的帖子

嗰位會員confirm咗啦, 有SPSS offer呀!
我都想知點解棄SPSS而揀NPL...

回覆 adriantai 的帖子

揀SPSS係好正路既選擇 如果佢棄SPSS而揀NPL, 我好想知點解囉!

回覆 tigamama 的帖子

我無睇哂佢啲postsssss 我仲記住佢話"唔計車程, 唔計遠近"既?!
但老實講, 將軍澳返跑馬地又確實係遠咗少少

回覆 catf2 的帖子

搭地鐵喺銅鑼灣站落車, 再搭電車入去喎! 如果行入去都要15-20分鐘, 萬一打風落雨都幾金呀

回覆 猴子爸 的帖子

個人見解, SPSS同真光係唔同級數, 就算大家都係B1但就係唔同級數囉 (哎呀 唔好問我點解啦, 我係有偏見既)

ekhc    發表於 24-3-28 10:29
PTL_L    發表於 24-3-27 11:16

回覆 猴子爸 的帖子

嗱~ 呢個話題會引起爭論既, 所以我唔講喇, 費事話我挑起事端
就正如我覺得彭于晏靚仔過肥薑, 咁呢個係我既個人睇法啫, 唔代表肥薑唔好只係我偏好有腹肌之嘛~

回覆 HK-MAN 的帖子

多事!!

回覆 PTL_L 的帖子

認同! 所以我都唔明啲人成日都要比較, 比咩呢?! 根本間間學校都有自己既特色, 我鍾意又唔代表你鍾意, 重點係, 上嚟問嗰個又唔係讀書嗰個, 講咁多做咩呢?! 唉~

回覆 gracelam 的帖子

喂呀~ SPCS同真光梗係唔同級數啦! 你都唔會攞彭于晏同丁子朗比較啦!!!
SPCS梗係好啦 (戴返個光環先)

作為父母要做吓功課啦, 最好就係去Open Day睇吓, 得閒返學放學時間又去學校附近睇吓 (包括商場, 士打拔, 巴士地鐵等等), 真係好過上嚟呢度問㗎!  乜功課都唔做仲要漁翁撒網式報學校, 真係苦了自己又苦了孩子
不過我都戴返頭盔先 呢個係我個人諗法啫, 可能好多人覺得我好佛系, 但你又唔好理喎, 我女讀書不知幾開心

喂呀~ 今朝我掛住上嚟吹水就乜都無做過, 家陣又要去食飯喇, 哎~~~ 其實我女已經讀緊中學, 我都唔知上嚟"升中派位"做乜
致某位會員 - 其實SPSS真係好好, 唔好諗咁多啦, 搭兩轉車咪返到學囉

大家都係呃水吹啫 大家真係唔駛太認真喎

我咪一早講咗囉, 人地阿媽話個女四圍去面試無問題嘛, 又話搭車差不多一個鐘都無問題, 咁可能係我太"保護"個女啫, 我真心唔捨得要個女返學搭車超過半個鐘 人人諗嘢唔同既, 最緊要係佢同阿女開心咪得囉

回覆 adriantai 的帖子

但如果根本我地點討論都影響唔到佢個女 (同埋阿媽) 咁其實佢上嚟問嚟為咩呢? 認同感嗎?

回覆 derbyeugene 的帖子

啱呀, 平常心笑下好啦, 唔好咁認真
我都唔想提我女讀嗰間中學, 好多人話係二流中中嘛 跟住又有位會員大大隻字寫話呢間中學好細, 又渣
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊